Skip to content
Politică

Plângere penală contra procurorului „Portocală”: legături de afaceri cu cămătari

romaniatv.net

Mircea Negulescu, zis „Portocală” (suspendat din calitatea de procuror DNA) intră iarăși în atenția publică, devenind ținta unor noi acuzații grele, formulate într-o plângere penală depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Concret, Negulescu este acuzat că ar fi apelat la ajutorul unor cămătari și al afaceristului Vlad Constantin (poreclit „Șomerul”) ca să își construiască o vilă pe un teren pe care l-ar fi obținut ilegal în satul Strejnicu, comuna Târgșorul Vechi (județul Prahova), scrie Flux24.ro, dar fără a dezvălui numele celui care a semnat plângerea penală.

Mai precis, Mircea Negulescu este învinuit că „a obţinut terenul de sub construcţie şi cel aferent şi a ridicat casa în condiţii nelegale, frauduloase, interpunându-l pe fiul său, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN.

„Astfel, pe baza unor înscrisuri cunoscute a fi false, Primăria comunei Târgşoru-Vechi prin expunerea de motive şi consilierii locali, prin decizie, au aplicat abuziv legislaţia privind acordarea unor facilităţi tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionându-i, pe o perioadă de 90 ani, fiului procurorului NEGULESCU MIRCEA, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN, o suprafaţă de teren cu destinaţie rezidenţial – construcţie casă.

Pentru a se face dovada domiciliului în acea localitate, s-a încheiat un contract fictiv de locaţiune / închiriere locuinţă, între o proprietară de sex feminin, bătrână,  cu handicap sever, nevăzătoare, şi numitul NEGULESCU DRAGOŞ ALINProprietara locator nu cunoaşte să-şi fi dat vreodată acordul ca numitul NEGULESCU DRAGOŞ să-şi stabilească domiciliul la ea în casă şi nici nu a semnat contractul de închiriere. Este posibil ca actul juridic să fie semnat, în locul titularei, de fiul acesteia, ŞTEFAN, fost ofiţer de poliţie, acum pensionat, aflat în relaţii de prietenie cu procurorul NEGULESCU MIRCEA, căruia, în timpul activităţii, îi înmâna „fişicuri cu bani”.

Uzând de înscrisul fals, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN a înşelat SPCLEP Prahova care i-a emis o Carte de Identitate cu domiciliul la adresa respectivei proprietare din com. Târgşorul Vechi-sat Strejnicu”, se arată în plângerea menționată.

Și mai exact, Negulescu-senior ar fi încălcat Legea nr. 50/1991 (privind autorizarea executării lucrărilor de construcții) și Legea nr. 10/1995 (privind calitatea în construcţii).

„Procurorul NEGULESCU MIRCEA nu are acte justificative pentru materiale, manoperă lucrări şi alte prestări servicii, iar cele pe care, totuşi, le-a procurat, sunt false:

– anumite facturi au fost achitate de numitul VÂLCEA ION, cămătar din Comarnic, îndeosebi tabla acoperişului marca WETTER BEST, pe care acesta a achitat-o firmei SC DEPACO SRL Băicoi,

– alte lucrări şi plăţi au fost făcute de cămătarii CANTEMIR NICOLAE VASILE şi MELIU din comuna Bărcăneşti ,

– VLAD CONSTANTIN, zis “ŞOMERU’ ”, căruia NEGULESCU MIRCEA i-a cerut lui să-i cumpere materiale”, detaliază autorul plângerii.

Magistratul suspendat a intrat deja în atenția publică după ce România TV a publicat mai multe înregistrări cu „Portocală”: una în care acesta își vărsa nervii pe Sebastian Ghiță, iar altele în care o sfătuia pe soția „Șomerului” ce să să îi spună bărbatului ei ca să declare într-un dosar de corupție în care era arestat. Același Vlad Constantin îi servea lui Mircea Negulescu drept autor al unor denunțuri la comandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *