Skip to content
Politică

Lider PDL declanșează războiul împotriva lui Ponta și îl amenință pe șeful PSD cu plângere penală

Dup ce corpul de control al premierului Ponta a identificat alocarea ilegală a unei sume de 60 de milioane de lei din fondul de rezervă al primului-ministru, Alin Tișe, finul lui Emil Boc, cel care a solicitat această sumă pentru lucrări la stadionul din Cluj, ripostează prin a-l amenința pe prezidențiabilul PSD cu plângere penală.

Citește și: Ponta sesizează Parchetul General în cazul a doi pedeliști

Fostul preşedinte al CJ Cluj Alin Tişe spune că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat împotriva lui Victor Ponta şi a Corpului de Control al premierului, după acţiunea de la Cluj Arena, acuzând că este vorba despre un „control politic”.

Alin Tişe a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta uzează de „practici securistice”, iar controlul la Cluj Arena arată „o escrocherie şi o mizerie fără margini”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„La stadionul Cluj Arena a fost declanşat un control politic din partea Corpului de Control al premierului, care nu avea competenţe de control la Consiliul Judeţean Cluj. Este vorba despre poliţie politică exercitată de dictatorul Ponta, un premier care are practici securistice, ceea ce ne arată o escrocherie şi o mizerie fără margini. Luni depun plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat împotriva lui Victor Ponta şi a Corpului de Control al premierului. Sunt vizaţi, pe lângă premier, şeful Corpului de Control, directorii instituţiei şi echipa de control care a fost la CJ Cluj„, a spus Tişe, relatează mediafax.ro.

Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta încearcă, prin astfel de controale „ilegale”, să elimine şi să discrediteze adversarii politici, în condiţiille în care acesta a obţinut în Cluj-Napoca, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, doar 18 la sută din cauza unei „organizaţii PSD impotente”.

La Cluj Arena a fost respectată legalitatea, stadionul este cel mai ieftin din lume la preţul pe scaun, cu 1.100 de euro costuri pe un loc, faţă de Naţional Arena unde costul unui loc se ridică la 5.000 de euro. De ce la Naţional Arena nu s-a trimis Corpul de Control, pentru că în aceeaşi şedinţă de Guvern în care s-au alocat circa 14 milioane de euro (60 milioane de lei – n.r.) pentru Cluj Arena, s-au alocat 35 de milioane de euro pentru Naţional Arena, exact pe aceleaşi proceduri? Pentru că Oprescu este partenerul politic al lui Ponta?„, a mai spus Alin Tişe.

El a subliniat că raportul Corpului de Control al premierului este plin de „minciuni”, iar echipa de control „a sustras mii de pagini din arhiva CJ Cluj”.

Se spune în raport că în nota de fundamentare înaintată de CJ Cluj nu se indica suma, ceea ce o minciună, în condiţiile în care noi am precizat exact suma pentru finalizarea obiectivului. Altă minciună, că nu s-au cerut banii pentru lucrări adiţionale. O altă minciună este legată de data la care CJ Cluj a cerut banii de la Guvern, cum că s-ar fi cerut ulterior adoptării HG, dar noi am cerut de mai multe ori bani, cu mult înainte. Corpul de Control a dat dovadă de rea-voinţă, această ţară nu poate continua cu astfel de nemernici„, a menţionat fostul preşedinte al CJ Cluj.

Alin Tişe a afirmat că în raportul Corpului de Control al premierului se face voit o confuzie privind sumele alocate, inducându-se opinia că nu era vorba de nicio urgenţă legată de finanţarea stadionului Cluj Arena.

Banii s-au alocat din fondul de rezervă al Guvernului, de unde Guvernul alocă ce bani doreşte, unde doreşte, care nu este un fond de urgenţă. Este o mare diferenţă între urgenţă şi rezervă. Se doreşte compromiterea clujenilor, a unei investiţii importante„, a precizat Tişe.

4 comentarii la “Lider PDL declanșează războiul împotriva lui Ponta și îl amenință pe șeful PSD cu plângere penală

  1. Mai inteligentule, in cate municipii a investit guvernul Boc bani in arene de fotbal? Arena de la Bucurestiu este o arena nationala si are alta anvergura. Adica voi nu vreti sa fiti cautati la furtisaguri, cand s-a dovedit ca in PNL Cluj colcaie coruptia. Vedeti ca Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu si arestat ca a refuzat un control. Voi sunteti cireasa de pe dodoasca si este un abuz daca cineva vrea sa va controleze? vedetio ca Uioreanu nu e de la PSD, ci de pe la voi….asa ca vocea mai jos.

  2. cluj =hot,tradator,prost,sluga la unguri!au furat banii din buget sa-i investeasca in cluj!acum vor independenta!clujeni idioti si fuduli!boc=etalon de ardelean!prost,incompetent,las,pupincurist!

  3. Problema este ca teama asta a lui Tise nu-i a bune. Daca totul este corect de ce trebuie sa amenite, sa faca plangeri penale. Procurorii vor cerceta, daca vor cerceta, daca nu vor zvarli plangerea Corpului de Control intrun vreun sertar ca si celelate 500. Nu striga ei din bojoci la pesedisti;” Sa se duca in fata justitiei sa-si probeze nevinovatia”.

  4. Presedintele Consiliului Judetean Cluj Alin Tise a adunat la botezul copilului 85.000 de euro, 2.000 de dolari si 110.000 de lei. De asemenea, a achitat intr-un an 110.000 de euro la o casa.
    Seful CJ Cluj a tintut sa explice ca toate cele 7 imobile pe care le detinea in iunie 2011, ramanand in martie 2012 cu numai 2 (n.red. doua locuinte de 65 mp si 55 mp din Piata Mihai Viteazu fiind socotite la comun in declaratia de avere deoarece sunt in acelasi imobil).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *