Skip to content
Politică

Plângere penală pentru moartea animalelor de la Circul Globus

Cotidianul

Un incendiu puternic, soldat cu moartea a 11 animale, a izbucnit în cursul zilei de joi la Circul Globus din Capitală.

Reacțiile nu au întârziat să apară, după acest incident neplăcut. Astfel că, Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a depus o plângere penală la Parchetul General, solicitând găsirea vinovaților.

În plângerea sa, Marius Marinescu le-a cerut procurorilor să fie efectuate cercetări pentru desăvârșirea mai multor infracțiuni: omorârea animalelor intenționat, maltratarea acestora, provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace; folosirea de animale pentru expoziții, spectacole, publicitate, realizare de film și în scopuri asemănătoare, dacă aceste activități le provoacă suferințe fizice sau psihice, afecțiuni sau răniri.

„Folosirea animalelor în spectacole nu are un caracter educativ pentru copii. Cei mici înțeleg că pot chinui animalele pentru a se distra. În felul acesta, animalelor li se încalcă drepturile, iar percepția copiilor privind ființele vii este distorsionată”, a declarat sâmbătă Marius Marinescu, pentru AGERPRES.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *