Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Europa

Plângeri ale cetăţenilor UE din Marea Britanie că nu sunt lăsaţi să voteze la europarlamentare

Sute de cetăţeni ai UE care locuiesc în Marea Britanie susţin că au fost refuzaţi la secţiile de votare din alegerile europarlamentare, potrivit The Guardian.

Apar cazuri din toate colţurile Regatului Unit de cetăţeni UE care ajung la secţiile de votare şi îşi găsesc numele tăiate de pe liste, oficialii spunându-le că nu sunt eligibili pentru vot. Potrivit The Guardian, sute de persoane au contactat publicaţia pentru a informa că formularele pe care trebuiau să le semneze pentru a declara că aleg să voteze în Marea Britanie nu au ajuns la ele sau au ajuns prea târziu.

Cetăţenii germani Kat Sellner şi Moritz Valero au spus că sunt „şocaţi“ că nu au putut să voteze, în ciuda faptului că au trimis formularele semnate pe 2 mai. „Este inacceptabil că acest guvern şi aceste autorităţi electorale îi discriminează pe cetăţenii UE“, scrie adevarul.ro.

Nu voi fi pus sub tăcere şi cetăţenii UE nu vor fi puşi sub tăcere“, a spus Valero. După ce a ieşit dintr-o secţie de votare din estul Londrei, Valero a declarat că oficialii au fost „foarte drăguţi“, dar i-au spus că nu pot face nimic ca să o ajute. I-au dat un număr de telefon la care să sune, acelaşi la care sunase şi săptămâna trecută pentru a confirma că formularul său de alegeri nu a ajuns. Ei au primit o scrisoare în aprilie, prin care erau informaţi că trebuie să completeze un formular la consiliul Tower Hamlets în care să specifice că vor vota în Marea Britanie şi nu în Germania.

Am fost acolo personal pe 2 mai, cu formularele, prin ploaie, pentru că nu am avut încredere că poşta va ajunge acolo până la termenul-limită de 7 mai. Nu am primit o chitanţă, nu au ştampilat scrisorile, femeia a spus că le va pune într-o cutie cu celelalte scrisori“, a spus Sellner. Acum două zile, grupul de campanie the3million a făcut o plângere oficială comisiei electorale pentru că cetăţenii UE sunt privaţi de dreptul la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *