Skip to content
Politică

Planul Big Brother din turism, desființat chiar de o agenție guvernamentală

rfi.ro

Planul Executivului legat de impunerea unei Legi a turismului de tip Big Brother este desființat chiar de către o agenție guvernamentală.

Este vorba despre Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care consideră că sistemul propus de colectare a datelor turiştilor reprezintă o „intruziune în viaţa privată”, scrie Gândul.info.

CITIȚI ȘI: Big Brother în turism: noul proiect de lege, paradis pentru servicii

Megasistemul de colectare a datelor turiştilor care pot fi puse la dispoziţia autorităţilorr statului, inclusiv a serviciilor secrete, pune în discuţie tentaţia statului de a intra în viaţa privată a cetăţenilor. „Aceste aspecte de intruziune în viaţa privată a cetăţeanului pot fi puse în dezbaterea publică. Eu, de exemplu, nu aş fi de acord să ştie o instituţie a statului unde îmi petrec eu vacanţa. Eu nu mă simt prea în siguranţă când se fac astfel de baze se date”, a declarat preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Csaba Asztalos susține că principala problemă o constituie modul în care sunt utilizate ulterior informaţiile strânse despre turişti.

„Din punct de vedere al nediscriminării nu am putea să vorbim despre încălcarea acestui principiu al nediscriminării, pentru ca datele se strâng de la toate persoanele, indiferent de apartenenţa etnica, religie, naţionalitate şi asa mai departe. Problema se pune, însă, ce vor să facă cu aceasta baze de date? Cum îmi protejează datele personale? De ce să cunoască o instituţie a statului unde îmi fac eu vacanţa?” s-a întrebat Csaba Ferenc Asztalos.

Șeful CNCD a mai declarat că înfiinţarea unei astfel de baze de date poate crea nesiguranţă.

„Aceste aspecte de intruziune în viaţa privată a cetăţeanului pot fi puse în dezbaterea publică. Eu, de exemplu, nu aş fi de acord să ştie o instituţie a statului unde îmi petrec eu vacanţa. Eu nu mă simt prea în siguranţă când se fac astfel de baze se date”, a spus Asztalos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *