Skip to content
Politică

Planul Cotroceniului: când ar putea avea loc primele consultări cu partidele dacă trece moțiunea de cenzură

Radio Constanta

Primele consultări cu partidele, dacă trece moțiunea de cenzură la votul de marți, ar putea avea loc joi, au precizat surse politice pentru PS News. Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire de taină cu mai mulți lideri liberali. În cadrul întâlnirii, șeful statului a precizat că, în contextul dat, refacerea unei alianțe de guvernare cu USR este „o misiune imposibilă”, astfel acesta le-a transmis liberalilor prezenți că trebuie să se pregătească pentru o guvernare minoritară, cu Florin Cîțu sau fără el.

DETALII AICI: Iohannis, întâlnire de taină cu liderii PNL. Șeful statului le-a transmis liberalilor să se pregătească de o guvernare minoritară

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută și votată marți în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis este nevoie de 234 de voturi. Ultimele calcule arată că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură (PSD-USR-AUR) strâng aproximativ 280 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *