Skip to content
Politică

Planul lui Dragnea: REMANIEREA lui Toader şi redefinirea unor infracţiuni de CORUPŢIE / EXCLUSIV

stirilekanald.ro

Prins între „ciocanul” baronilor (şi al mogulilor) penali şi „nicovala” propriului dosar de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, şeful PSD Liviu Dragnea nu renunţă la asaltul final asupra Justiţiei, ci doar îl amână, strategic, prin sacrificarea pionului Şerban Nicolae de la butoanele Comisiei juridice a Senatului şi înlocuirea acestuia cu Robert Cazanciuc (fost ministru pesedist al Justiţiei şi emanaţie politică a penalilor Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Gabriel Oprea).

Potrivit surselor PSnews.ro, prima ţintă vizată de Dragnea este mazilirea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe care-l vrea remaniat, deşi încă nu s-a luat o decizie fermă referitoare la o astfel de acţiune.

" "
" "

Dragnea vrea capul lui Tudorel Toader

În realitate, decisivă va fi maniera în care se va prezenta, peste două săptămâni, conţinutul mult aşteptatului pachet de legi referitoare la Justiţiei. Concret – după ce s-a străduit să detensioneze climatul public pozând în inamicul scandaloaselor amendamente fluturate de Şerban Nicolae, amendamente care n-ar fi putut face „carieră” la Senat fără acceptul tacit al şefului PSD! –, Liviu Dragnea plănuieşte să paseze tot Parlamentului viitorul pachet legislativ (moment care să coincidă cu o remaniere a lui Tudorel Toader, gândită la pachet cu altele, minore, cu scopul de a salva oarece aparenţe), pentru ca majoritatea PSD-ALDE să aibe mână liberă în perspectiva modificărilor Codurilor Penale.

Redefinirea unor infracţiuni de corupţie?

Astfel, lupta va fi mutată, oficial, pe plan parlamentar, întrucât este total exclusă (după monstruosul scandal iscat de Ordonanţa 13) asumarea răspunderii guvernamentale pe pachetul de legi referitoare la Justiţie. La bursa zvonurilor pesediste circulă şi informaţia că viitoarea miză a parlamentarilor PSD-ALDE va fi mutilarea legilor elaborate de Tudorel Toader în vederea redefinirii (cu adresă certă) mai multor infracţiuni de corupţie (şi alte fapte adiacente acestora).

Miza Cazanciuc. Coagularea tuturor facţiunilor politice anti-justiţie

De asemenea – tocmai fiindcă deţine, discreţionar, frâiele unei majorităţi parlamentare covârşitoare – Liviu Dragnea şi-a permis „luxul” de a oferi pe tavă şefia Comisiei juridice a Senatului lui Robert Cazanciuc, omul de casă al rivalului său declarat, ex-premierul Victor Ponta. Printr-o astfel de manevră, care nu contravine absolut deloc adevăratelor planuri ale PSD, şi nici nu va reprezenta o viitoare piedică, Dragnea nu face altceva decât să coaguleze şi să aducă la aceiaşi „masă” toate facţiunile politice penale prinse în clinciuri cu justiţia. Aceasta în condiţiile în care ex-ministrul Robert Cazanciuc nu poate fi dezlipit de gruparea Ponta-Ghiţă-Oprea, care i-a brevetat propulsia politică şi care, în prezent, însumează nu mai puţin de 9 dosare penale.

1 comentariu la “Planul lui Dragnea: REMANIEREA lui Toader şi redefinirea unor infracţiuni de CORUPŢIE / EXCLUSIV

  1. Domnule Razvan Gheorghe datorita „deontologilor” media de tipul dumneavoastra Romania a devenit o tara de penali. Orice om poate fi potential penal daca unui procuror i s-a pus pata pe el, transformandul intr-o paria societatii. Metodele sunt simple. Se ia una bucata persoana importanta publica sau politica, se baga sub ascultare si urmarire pe toate caile de comunicare si cum apare un mesaj care poate fi interpretat in argou ca o posibila suspiciune de coruptie dosarul e ca si gata iar eticheta de penal e lipita inainte de verdictul instantelor iar daca instanta e pusa sub presiunea altor fapte de coruptie ale magistratilor verdictul e naucitor. Urate vremuri am ajuns si urati oameni la suflet sunt pusi sa pazeasca democratia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *