Skip to content
Politică

Planul lui Iohannis, pas cu pas: ce mesaje ascunse a transmis la ultima sa intervenție EXCLUSIV

inquamphotos

Citiți în cele ce urmează câteva concluzii desprinse chiar din ultima declarație a președintelui Klaus Iohannis, de după protestele care au avut loc în ultimele zile.

DETALII AICI: Iohannis, ieșire în forță după manifestațiile din ultimele zile: Atitudinea civică a fost aspru pedepsită!

" "

Discursul de luni seară a președintelui Klaus Iohannis (de menționat că declarația șefului de la Cotroceni a fost una înregistrată, și nu live, față-n față cu jurnaliștii), a stârnit multe reacții în mediul online, numeroși analiști atrăgând atenția că deși preşedintele a constatat că de vineri până luni au trecut trei zile şi că în tot acest răstimp nu s-a înregistrat nici o demisie, însă acesta a evitat să ceară categoric una.

Având în față o situație care degenerase (ne amintim că peste 400 de persoane au fost rănite la protestul diasporei de vinerea trecută) și care avea să împartă și mai categoric România în două tabere, Iohannis a preferat, în spatele cuvintelor bine alese și gândite de o întreagă echipă, să transmită câteva mesaje atât către o parte din PSD-iștii lui Liviu Dragnea, cât și către actuala opoziție.

1. Coalizarea opoziției

Șeful de la Cotroceni a îndemnat iar opoziția la unitate și la acțiune, la măsuri concrete. Concret: având în față un PNL care riscă să fie dinamitat pe zi ce trece de un lider fără viziune precum Ludovic Orban, un USR care abia dacă își mais imte pulsul, și un PMP marcat din ce în ce mai mult de dezertări, Klaus Iohannis a dat de înțeles că actualele partide ale opoziției trebuie să își strângă mâna în lupta împotriva PSD.

2. Dinamitarea lui Dragnea din interior

”Fac apel la membrii PSD să ia în serios protestele și că trebuie să guverneze pentru oamenii”, a susținut președintele în discursul de luni seară. Practic, Iohannis a făcut apel la PSD – istii de bună credință sa schimbe conducerea partidului, adică pe liderul formațiunii politice: Liviu Dragnea. Iar reacția nu a întârziat să apară, la doar o zi după ieșirea în forță a lui Iohannis, una dintre cele mai grele voci din partidul condus de Liviu Dragnea, senatoarea Ecaterina Andronescu, lansează o scrisoare ce are să dinamiteze întreaga formațiune politică, prin care cere atât demisia șefului PSD de la conducerea partidului, cât și înlocuirea actualului Executiv, condus de Viorica Dăncilă.

DETALII AICI: Război în PSD: Ecaterina Andronescu cere DEMISIA lui Liviu Dragnea și înlocuirea Executivului

3. Societatea civilă, cot la cot cu Opoziția

Liderul de la Cotroceni nu a uitat în discursul său și de societatea civilă, căreia i-a transmis un mesaj clar: NU VĂ LĂSAȚI DESCURAJAȚI!

”Pentru societatea civilă: nu vă lăsați descurajați. Este foarte important ca societatea civilă să fie vie și să se implice cu toată forța în viața publică. Oricât de mare ar fi presiunea PSD și a propagandei voi susține lupta anticorupție și interesele românilor. Ca președinte voi acționa în continuare pentru menținerea unui stat de drept în care instituțiile sunt puternice”, a susținut Klaus Iohannis.

Concret: Iohannis a făcut un apel și către societatea civilă, pe care a încurajat-o să continue protestele în stradă, dar nu numai: să lupte cot la cot cu partidele de opoziție împotriva PSD și a actualei coaliții de guvernare. Miza finală a lui Klaus Iohannis fiind chiar căderea guvernului Dăncilă și instalarea unui guvern de uniune naționala: PNL-USR- PMP-Pro Romania-parlamentari din PSD-minorități și UDMR.

" "

1 comentariu la “Planul lui Iohannis, pas cu pas: ce mesaje ascunse a transmis la ultima sa intervenție EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *