Skip to content
Politică

Planul lui Nicușor Dan pentru desființarea companiilor municipale. Ce se va întâmpla cu contractele

Inquam Photos/George Calin

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că desființarea companiilor municipale se va face în mai multe etape. Acesta a explicat într-o postare pe Facebook cum va decurge procedura.

„Am promis și vom desființa companiile municipale înființate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desființare are mai multe etape”, a scris Nicușor Dan în postarea sa.

Primarul General al Capitalei a explicat care sunt pașii și ce măsuri au fost luate până acum pentru desființarea companiilor municipale.

„În ultima ședință de Consiliu General am schimbat componența adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administrație, iar noile consilii de administrație, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desființarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuim cu contracte prin achiziții publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecție) procesul de trecere de la companie la operatori privați va fi însoțit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării”, a mai scris Dan.

Nicușor Dan spune că cele mai multe dintre companii nu vor mai avea activitate și vor fi lichidate, urmând ca activele, dar și o parte din angajați să ajungă în administrațiile publice.

„Rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate și acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele. Există câteva nuclee care funcționează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menținute ca atare.

Parte din angajații companiilor vor fi transferați către administrațiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcționarea fiecărui colectiv și va propune Consiliului General relocarea angajaților”, a conchis primarul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *