Planul Marii Britanii de reducere a emisiilor prin creșterea energiei nucleare este în pericol

Sursa foto: Pexels.com

Planul Marii Britanii de reducere a emisiilor prin creșterea de până la patru ori a energiei nucleare până în 2050 este în pericol. Cel mai mare laborator nuclear se confruntă cu închiderea, ceea ce creează probleme pentru noul ministru laburist al Energiei.

Ed Miliband, noul ministru al Energiei, se confruntă deja cu provocări, deoarece ambițiile nucleare ale Marii Britanii sunt periclitate de închiderea Centrului de Cercetare în Producție Nucleară Avansată (AMRC) al Universității Sheffield, care se concentrează pe proiectarea oțelului special, necesar pentru construirea de reactoare modulare mici (SMR), arată The Telegraph într-o analiză.

SMR sunt un element cheie al strategiei țării de a-și multiplica de până la patru ori energia nucleară până la jumătatea deceniului. Energia nucleară este considerată o parte crucială pentru emisii zero, deoarece poate furniza putere constantă atunci când nu există vânt sau soare, iar eolienele și fotovoltaice nu produc energie. SMR-urile au fost susținute de guvernul anterior, deoarece sunt mult mai mici și mai ieftin de construit, comparativ cu centralele nucleare tradiționale, conform BiziDay.

Cei 150 de cercetători și alți lucrători de la AMRC  au fost avertizați cu privire la posibile concedieri. Planul presupune ca doar aproximativ 30 dintre angajați să fie păstrați, iar aceaștia vor fi absorbiți ulterior în Centrul de Cercetare în Producție Avansată, administrat tot de universitate, care are aproximativ 700 de angajați.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: