Planul Predoiu împotriva drogurilor: Traficanți după gratii și capturi record de substanțe interzise

Sursă foto: Sabin Cirstoveanu/ Inquam Photos
Sursă foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Ultimele informații din cazul lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat moartea a doi adolescenți într-un accident rutier în stațiunea 2 Mai, în timp ce se afla sub influența drogurilor, arată că ancheta va fi extinsă, pentru a-l cerceta și pentru trafic de droguri. Menționăm că joi a fost reținută și mama sa, după audieri, la fel și presupusul dealer de droguri al lui Vlad Pascu.

Operațiunea Hidra, demarată și coordonată de Poliția Română, are ca scop dezmembrarea unei rețele de tineri proveniți din familii înstărite care se ocupau de traficul de droguri în București și pe litoral. Vlad Pascu și prietenii săi făceau parte din această rețea și erau cunoscuți pentru postarea pe rețelele sociale a filmulețelor în care promovau consumul de substanțe interzise.

În paralel, Poliția efectuează percheziții și arestări la nivel național, în contextul activării planului de luptă antidrog, la solicitarea ministrului Cătălin Predoiu.

Traficul de droguri a devenit o problemă de interes național, care va fi discutată în cadrul următorului Consiliu Suprem de Apărare a Țării, conform anunțului făcut de Klaus Iohannis.

În ceea ce privește cifrele, în ultimele zile, au fost confiscate, în vama Bechet, 1,2 milioane de comprimate de medicament KSALOL, care conține substanța activă ALPRAZOLAM, inclusă în categoria drogurilor de risc, cu o valoare estimată de piață de peste 8 milioane de euro.

La Brăila, au fost găsite și ridicate 30 de kilograme de substanță cristalină – 3CMC, evaluată la aproximativ 600.000 de euro (20 de kilograme din această substanță au fost descoperite ascunse în roata de rezervă, iar 10 kilograme sub scaunul șoferului).

La Târgu Mureș, poliția a confiscat 8,5 kilograme de cannabis, iar trei persoane au fost arestate pentru 30 de zile. La Alba Iulia, o persoană a fost prinsă în flagrant cu peste 4,5 kilograme de canabis, provenit din Spania.

Începând cu începutul acestui an, poliția de combatere a criminalității organizate, în colaborare cu procurorii DIICOT, a desfășurat 540 de acțiuni operative și a efectuat 1.663 de percheziții domiciliare în cadrul luptei împotriva traficului de droguri.

Operațiunile poliției continuă în forță.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: