Planul unui antreprenor de a aduce acasă două milioane de români

Sursa: freepik.com

Dacă fiecare antreprenor convinge doi români să se întoarcă în țară, economia României ar beneficiar de un plus de două milioane de muncitori calificat, susține Vlad Iftime, un antreprenor care are 100 de angajați. El afirmă că diferențele salariale sunt nesemnificative.

Vlad Iftime, un antreprenor care conduce peste 100 de oameni, are un plan cu privire la aducerea în țară a circa două milioane de români care muncesc în străinătate.

„Fiecare antreprenor să convingă doi români să vină acasă, asta mi se pare o idee foarte bună, ori 1.000.000 de antreprenori, uitați că vin două milioane de români acasă. Eu zic că conving doi”, a susținut, la podcastul Hacking Work, Vlad Iftime.

El e este CEO al Vestra Industry și fondator al Haita Land, calitate în care conduce peste 100 de angajați. Iftime are o viziune clară asupra modului în care companiile românești pot concura la nivel global și a impactului pe care îl poate avea revenirea diasporei în economia națională.

„Ce curaj are un copil sau doi copii când tatăl e lângă ei acasă, aici, în țară, și ce curaj are cât îl vede odată la câțiva ani și se duce în viață mai departe”, spune Vlad, care are 37 de ani și este tatăl a două fetițe.

Absolvent de Inginerie energetică la Universitatea Politehnică din București și antreprenor în domeniul utilităților publice și automatizărilor industriale, Iftime susține că diferența dintre salariile obținute de români în Vest și cele din țară a ajuns să nu mai fie atât de mare, încât să merite sacrificiul de a trăi separat de familie și prieteni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: