Skip to content
Politică

Planul USRPLUS pentru a pune mâna pe banii TVR: un război inventat pentru a schimba conducerea

Facebook
" "

USRPLUS, prin vocea deputatului Iulian Bulai, consideră că Televiziunea Română (TVR) trebuie să facă doar programe care sunt pe placul membrilor de partid. Scandalul dintre USRPLUS și TVR a pornit de la faptul că mai mulți parlamentari useriști nu au apreciat programul de Revelion al televiziunii.

Discuția despre ce emisiuni ar trebui să aibă TVR trebuie să existe în interiorul televiziunii, nu la sediul partidului, pentru că s-ar ajunge în situația în care transmiterea informațiilor ar fi decisă de politicieni.

" "
" "

USRPLUS își dorește să preia Televiziunea Română, iar PNL va impune pe cineva la conducerea radioului public. Sunt două instituții pe care partidele le pot controla în următorii ani și nimeni nu-i va da jos de la conducere deoarece au majoritate parlamentară.

Scandalul provocat de USRPLUS cu TVR reprezintă o tehnică arhicunoscută a useriștilor, pe care o folosesc de fiecare dată când vor să facă schimbări în conducerea unei instituții, pentru a-și instala apropiații. Pentru că în momentul în care USRPLUS va ajunge la conducerea TVR, Doina Gradea și toți oamenii aduși de ea vor fi dați afară din instituție și înlocuiți cu membrii de partid sau prietenii membrilor de partid.

Oamenii lui Dan Barna atacă instituții pe care vor să le preia, critică conducerea, vorbesc mereu despre toate problemele, și odată ajunși la putere, se răzgândesc și toate lucrurile sunt bune și frumoase. Cel mai bun exemplu este Stelian Ion, ministrul Justiției, care nu mai vrea nici creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, nici eliminarea pensiilor speciale, deși promitea astfel de lucruri în campania electorală. Intenția partidului este mereu aceea de a-și trimite membrii pe fotolii în instituțiile statului.

Marea miză de la TVR sunt toate contractele pe care le semnează instituția, de la contractele pentru diferite servicii, până la cele pentru sponsorizări sau reclame. Miza reală sunt aceste sume pe care firmele apropiate de USRPLUS ar putea să le primească fără să depună un mare efort. Avem un exemplu în Sectorul 1, unde primarul Clotilde Armand a atribuit un contract fără licitație firmei SC Blue Planet Services SRL, iar procurorii investighează modul în care s-a făcut această atribuire directă, din moment ce Primăria avea contract cu firma Romprest pentru aceleași servicii.

CITIȚI ȘI: DNA intră pe fir în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Contractul atribuit fără licitație de Clotilde Armand, verificat de procurori

USRPLUS a spus că Mugur Mihăiescu nu ar trebui să apară la TVR sau să primească bani de la televiziune deoarece a fost colaborator al Securității. Dar același USRPLUS l-a pus pe Vlad Voiculescu ministru al sănătății, deși este fiul unui turnător la Securitate, iar membri din familia sa au lucrat pentru Securitate, în urmă cu câteva decenii.

Deputatul Iulian Bulai a acuzat-o pe Doina Gradea că nu scoate la concurs locurile de muncă din TVR. Dar USRPLUS câte locuri a scos la concurs în instituțiile pe care le-a preluat? Claudiu Năsui, ministrul trimis de USRPLUS la Economie, a vrut s-o instaleze directoare pe o fostă colaboratoare a Securității, dovedită în instanță. Dan Barna și-a numit secretara în funcția de secretar de stat. Nicușor Dan și-a numit secretara din campania electorală în funcția de administrator public al Bucureștiului. Prietenele lui Vlad Voiculescu au ajuns toate secretari de stat la Ministerul Sănătății. Dan Barna a făcut mai multe excluderi abuzive din partid. Prin urmare, transparența nu este ceva care să-i caracterizeze pe cei din USRPLUS.

De când sunt la guvernare și controlează ministere, useriștii nu au făcut nicio reformă, ci doar s-au abonat la banii statului, înconjurați de aceiași funcționari ineficienți care nu au realizat niciun proiect important, deși lucrează în Guvern de ani de zile. USRPLUS și-a adus armata de membri de partid și de prieteni în ministere. Toate acestea sunt semnale clare că TVR va fi următoarea victimă a celor din USRPLUS, unde pot sta liniștiți cel puțin 4 ani, abonați la banii statului, fără să-i deranjeze cineva.

 

" "

1 comentariu la “Planul USRPLUS pentru a pune mâna pe banii TVR: un război inventat pentru a schimba conducerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *