Skip to content
Internațional

Planuri pentru debarcarea lui Donald Trump de la Casa Albă. Preşedintele SUA riscă să nu-şi termine mandatul

Facebook/TheWhiteHouse

Vicepreședintele american, Mike Pence, nu exclude un efort de a invoca cel de-al 25-lea Amendament şi intenţionează să păstreze această opţiune pentru situaţia în care președintele Donald Trump devine mai instabil, a declarat o sursă apropiată vicepreședintelui.

Potrivit sursei, în echipa lui Pence există un anumit grad de îngrijorare cu privire la riscurile de invocare a celui de-al 25-lea Amendament sau chiar de declanşare a unui proces de punere sub acuzare, deoarece Trump ar putea avea reacţii imprevizibile, care ar pune națiunea în pericol, scrie rador.ro.

Deocamdată – a mai spus sursa – Pence și consilierii săi speră să ofere o punte către următoarea administrație și să facă tot posibilul pentru a ajuta echipa președintelui ales, Joe Biden, în pregătirile pentru contracararea pandemiei de coronavirus. Aceeaşi sursă a avertizat, însă, că în această săptămână a devenit clar că este necesar să se mențină deschisă opțiunea invocării celui de-al 25-lea Amendament, având în vedere acţiunile lui Trump.

Vicepreşedintele SUA în exerciţiu, Mike Pence, va participa la ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden, informează cnn.com. Anterior, CNN anunţa că Pence intenţionează să fie prezent la depunerea jurământului, dar aşteaptă invitaţie. Vineri, Joe Biden a declarat că îl bucură faptul că Pence vrea să fie prezent. “El este binevenit. Mike, vicepreşedintele, este binevenit. Am fi onoraţi să îl avem alături acolo şi să mergem mai departe cu tranziţia”, a afirmat Biden.

Tot vineri, preşedintele republican în exerciţiu, Donald Trump, a anunţat că nu va asista la depunerea jurământului, la 20 ianuarie, de către succesorul său, democratul Joe Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *