Skip to content
Puterea Știrilor Video

Planurile candidatului PSD pentru Sectorul 2: Pasaje pietonale circulare în marile intersecții

PS News PS News

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 și candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, și-a prezentat, într-un interviu pentru Puterea Știrilor, proiectele sale pentru sector. În vârful listei este procesul de „maturizare” al școlilor: «Până în 2022 vreau să termin toate unitățile de învățământ prin aducerea lor la standardul de calitate pe care l-am introdus», urmat de reabilitarea blocurilor, sistemul de încălzire și fluidizarea traficului prin pasarele pietonale.

„Aș vrea să termin procesul de maturizare al școlilor. Avem 15 școli deja terminate, schimbat tot de la structură. Acum avem 22 în lucru, iar până în 2022 vreau să termin toate cele 83 de unități de învățământ prin aducerea lor la standardul de calitate pe care l-am introdus.

După aceea vreau să termin toate blocurile de reabilitat. Trebuie spus că în Sectorul 2 în ultimii 4 ani am reușit să reabilitez aproape dublu blocuri față de ultimii 8 ani, deci în 2008-2016 s-au reabilitat 378 de blocuri iar în 2016-2020 am reabilitat aproape 650. Vorbim de o altă viteză și de o altă calitate și până în 2022 vreau să termin și restul de 550 de blocuri care trebuie reabilitate.

O să încep programul de schimbare sau modernizare a lifturilor bazat pe o lege pe care am introdus-o chiar eu în Parlament și acest proiect pilot legat de centralele de cvartal care să înlocuiască sistemul de încălzire centralizat. Nouă, în Sectorul 2, ne vine agentul termic de foarte departe, de la CET Sud, pe niște țevi nereparate de foarte mult timp. Sunt foarte multe pierderi și este un grad mare de ineficiență”, a spus viceprimarul Sectorului 2.

Dan Cristian Popescu a adăugat că vrea să implementeze un nou proiect legat de „pasaje pietonale circulare în marile intersecții cu scări rulante în fiecare colț”.

„După aceea, vreau un sistem de traversări pietonale în marile intersecții. Am o idee nouă pentru România. Vorbim despre pasaje pietonale circulare în marile intersecții cu scări rulante în fiecare colț. Pentru a facilita accesul pietonilor punem scări rulante.

Am observat că pe pietonalele peste DN-uri, unde nu sunt scări rulante, sunt foarte puțin folosite. Atunci punem scări rulante, punem lifturi la fiecare dintre cele 4 colțuri și poți traversa inclusiv în diagonală mergând pe această circulară, jos scoțând stopurile pentru mașini și lăsând sensuri giratorii deschise pentru a se fluidiza circulația.” explică viceprimarul Sectorului 2.

Dan Cristian Popescu justifică diferența de preț dintre o pasarelă pietonală și un pasaj auto: „Poți să aduci structuri metalice prefabricate, le instalezi în câteva zile și nu blochezi traficul atât de mult cum îl blochezi când e un pasaj auto”. Concret: pasajul auto costă în jur de 30 milioane de euro, pe când pasarela pietonală valorează un milion jumătate de euro.

„Este o inițiativă nouă și mult mai ieftină. E cam de 20 de ori mai ieftin să ridici pietonii deasupra decât să ridici mașinile deasupra. Vorbim de o altă structură de rezistență. Poți să aduci structuri metalice prefabricate, le instalezi în câteva zile, nu blochezi traficul atât de mult, așa cum îl blochezi când e un pasaj auto.

Pasajul auto costă în jur de 30 milioane de euro, o astfel de pietonală costă în jur de un milion, un milion jumătate cam cu toate scările de cea mai bună calitate, cu lifturi cu tot. Deci vorbim de alte costuri, de rapiditate și de un efect asemănător. Dacă ridici pietonii, mașinile o să circule mai fluid”, a completat candidatul PSD la Primăria Sectorului 2.

1 comentariu la “Planurile candidatului PSD pentru Sectorul 2: Pasaje pietonale circulare în marile intersecții

  1. Cristi Popescu , este un OM pentru oameni , cu multa putere de munca eficient si carismatic. Avand posibilitatea sa vada si alte locuri din afara a luat ceea ce e bun si a aplicat aici la noi. CU SUCCES! Trebuie sa- l votam fiind un tanar care doreste SCHIMBAREA+Succes Cristi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *