Skip to content
Politică

Planurile liberalilor pentru doborârea lui Dragnea: Negociem cu gruparea PSD de la Cluj! EXCLUSIV

www.nasul.tv

Speranțele lui Ludovic Orban de a ajunge la putere prin declanșarea alegerilor anticipate sunt interesante, dar nerealizabile, crede unul dintre parlamentarii liberali, dispus mai degrabă să dea credit mai mare unei alianțe largi care să aducă un premier PNL în fruntea guvernului.

„Teoretic, este cea mai bună variantă care s-a putea întămpla acum. Practic, este imposibil să ajungem la alegeri anticipate. Sunt o grămadă de parlamentari, in special cei din PSD, care nu vor să își riște locul obținut în Paralment”, explică pentru PSNews, Romulus Bulacu, senator PNL de Vâlcea.

Atât PNL, cât și USR au menționt că vor aduce chestiunea declanșării alegerilor anticipate în consultările pe care le vor avea cu președintele Iohannis la Cotroceni în după-amiaza zilei de luni, 26 iunie.

”Nu e convenabil pentru PNL ca să intre la guvernare e ușa din dos, dar constituțional și democratic avem acest drept și merită să încercăm să formăm un guvern într-o alianță mai largă cu premier liberal.

Suntem încă în faza în care căutăm soluții. Am început negocierile cu membrii grupării PSD de la Cluj. Acolo e speranța! Au fost abordați și cei care au părăsit tabăra ALDE. Acum să vedem ce se va întâmpla. Dacă tot există această posibilitate…”, a precizat Romulus Bulacu.

Citește și:  Ioan Rus îl DESFIINŢEAZĂ pe Dragnea. Delirul și eroarea enormă ale conducerii PSD EXCLUSIV

Un succes în negocierile pe care Orban și Ioan Rus le poartă, cu sprijinul foștilor PDL-iști, printre care și Emil Boc, ar putea duce la o fragmentare decisivă în actuala coaliție de guvernare PSD ALDE, deciziile adoptate în ultima vreme de Liviu Dragnea stârnind critici vehemente din partea liderilor social-democrați din Transilvania.

„Este de-a dreptul delirant să cauzezi demiterea propriului guvern când, cu excepţia unor jocuri şi interese interne, nu există argumente viabile pentru o atare decizie politică”, a avertizat Rus înainte de mazilirea premierului Grindeanu de către șeful PSD și depunerea moțiunii de cenzură.

Dacă un vot pentru respingerea moțiunii de cenzură dat de către oamenii lui Rus nu a fi făcut decât să prelungească șefia lui Dragnea pentru încă o perioadă, de această dată respingerea unui premier PSD de către PSD-iști sau susținerea unui guvern cu premier liberal ar putea duce la înmormântarea en fanfare a carieri politice a lui Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *