Skip to content
Politică

Planurile lui Firea de 2,4 milioane lei ajung în instanță

http://www.cotidianul.ro

Hotărârile Consiliului General al Municipiului București (CGMB) prin care se aprobă înființarea a 20 societăți comerciale cu câte un capital social de 120.000 lei sunt contestate în instanță de reprezentanții USR în cadrul Legislativului local.

Un prim val de SC-uri aflate în subordinea Consiliului General, 10 la număr a fost aprobat pentru înființare în ședința CGMB din 29 martie 2017, măsura fiind apoi dublată cu alte 10 firme înfințate la foc rapid într-o ședință de consiliu din 11 aprilie.

Astăzi, 11 mai, reprezentanții USR au înaintat plângerile către instanța de contencios-administrativ, în ultimele 30 de zile aceștia înainând plângeri preliminare către Primăria București, Consiliul General și Prefectură, anunță Hotnews.ro

”Aceste societăți comerciale dublează activitatea unor regii sau departamente ale primăriei, făcând-o și mai netransparentă pentru public și scăpându-și angajații de răspundere pentru fapte de corupție.

Firmele ar urma să administreze domenii importante precum: spitalele, managementul traficului, parcările, consolidarea clădirilor, parcurile și grădinile, reabilitarea străzilor,  dezvoltare urbană, administrarea unor terenuri de sport, de afaceri imobiliare, de publicitate, de pază, iluminat public, întreținere de spații verzi, salubrizare și chiar dispecerizare RATB”, reclamă USR într-un comunicat de presă.

Plângerea depusă la instanța de contencios-administrativ este motivată prin faptul că, în Consiliul General, aceste proiecte necesitau votul pentru a două treimi din consilieri, planurile lui Firea bucurându-se doar de o majoritate simplă.

Mai mult, consilierii USR cred că, prin înființarea acestor firme, primarul Firea poate patenta o rețeta de sifonare a banului public prin crearea unui văl opac în fața publicului, scăpându-și în același timp angajații-servanți de răspundere pentru eventuale fapte de corupție.

”Primarul nu spune, de asemenea, ce necesar de investiții presupune înființarea acestor firme, în afara unui capital social de 120.000 de lei/bucată – sumă scoasă din pix, și nici ce se va întâmpla cu angajații primăriei dacă-și vor pierde locurile de muncă sau nu în aceste zece scenarii SF”, mai spun opozanții planurilor Gabrielei Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *