Skip to content
Politică

Planurile Noricăi Nicolai pentru următorul mandat la Bruxelles: România nu trebuie să mai fie doar importatoare de tehnică miltară

rfi.ro

Norica Nicolai, actual eurodeputat ALDE, a dezvăluit pentru PSNews planurile sale cu privire la viitoarele proiecte din Parlamentul European. Astfel, europarlamentarul ALDE spune că va continua să se implice în proiectele de mare interes atât pentru România, cât și pentru UE, în domeniile securității și apărării, în special formarea unei armate unice europene la care să participe toate statele membre.

Ca membru fondator al Grupului de Prietenie cu Republica Moldova din Parlamentul European, aceasta dorește o colaborare mai strânsă între statul de peste Prut și Uniunea Europeană:

”Voi continua în două comisii, cea de Politică Externă și cea de Securitate și Apărare, care e o subcomisie, din două rațiuni: susținerea Parteneriatului Estic, care a fost una dintre preocupările mele constante în mandatul de eurodeputat și în special a Rep. Moldova. În Comisia de Apărare este vorba de lansarea inițiativei VESCO de apărare și securitate europeană consolidată, care va crea foarte multe dispute și în care România are un interes pentru că trebuie să participăm activ la crearea de capabilități, nu doar să fim importatori de tehnică militară, ci să și implicăm industria de apărare românească”, a declarat eurodeputatul pentru PSNews.

Aceste domenii nu sunt singurele în care Norica Nicolai dorește să se implice, după cum ne-a spus, ci dorește să militeze și pentru o suplimentare a fondurilor europene în domeniul piscicol și dezvoltarea acestui sector din România.

”Îmi doresc mai multe fonduri pentru România și cred că pescuitul este o componentă economică în cadrul politicii agricole comune care poate avea viitor, poate aduce locuri de muncă și beneficii în mai multe planuri pentru România, pentru că trebuie să începem să mâncăm și pește autohton”, a mai spus Norica Nicolai.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul ALDE dorește să intre într-o altă comisie extrem de importantă pentru funcționarea Uniunii Europene.

”Mai este și a treia comisie, în care n-am mai fost, cea de Afaceri Constituționale, pentru că eu cred că în perioada următoare Vestul Europei va forța o modificare a tratatului care să consacre o nouă viziune cu privire la Uniunea Europeană. Poate Europa cu două viteze, poate Europa circulară, dar este foarte important să fiu prezentă în această comisie și să încerc să apăr interesele României, care nu sunt, din păcate, convergente cu ale altor state. Mă refer în principal la Germania care își dorește o Europă cu două viteze”, a concluzionat Norica Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *