Skip to content
Politică

Plata cotizaţiei României către Centrul European de Excelenţă dedicat gestionării civile a crizelor, aprobată de deputați

Facebook/Comisia Europeana
" "

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege privind aprobarea plăţii cotizaţiei anuale a României la bugetul Centrului European de Excelenţă dedicat gestionării civile a crizelor – European Center of Excellence for Civilian Crisis Management, precum şi pentru completarea ordonanţei Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Proiectul de lege supus dezbaterii vizează aprobarea plăţii cotizaţiei anuale a României la bugetul Centrului European de Execelenţă dedicat gestionării civile a crizelor, pe întreaga perioadă a participării României la activitatea Centrului.

" "
" "

De asemenea, se completează Ordonanţa Guvernului 41/1994 cu două articole ce reglementează autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Potrivit expunerii de motive, „România a aderat la 1 iulie 2020 la acest Centru, alături de alte trei state – Cehia, Ungaria şi Letonia – numărul de membri ajungând la 18 state participante.

Aderarea s-a realizat prin procedură scrisă şi a fost confirmată în cadrul primei reuniuni a Adunării Generale a CoE Berlin din 9 iulie 2020. Statele membre au obligaţia de a achita o cotizaţie anuală de participare în valoare de 20.000 de euro, începând cu anul 2021”.

Pe 28 decembrie 2020, Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, în calitate de prim for sezizat, iar votul de miercuri al Camerei a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *