Plata în numerar la supermarketuri și benzinării va dispărea. Se introduce portofelul electronic

Sursa foto: Freepik

Plata cu bani cash, la supermarket, și la benzinărie, va deveni istorie. Se introduce portofelul electronic. Ce este acesta şi cum funcţionează?

Plățile în numerar dispar treptat, în Uniunea Europeană şi în România, de asemenea, aşa cum se poate observa în viaţa cotidiană.

Aceasta este în beneficiul plăților contactless, care sunt un adevărat succes în întreaga lume. Uniunea Europeană a oferit unele clarificări cu privire la această evoluţie.

Este o schimbare majoră, odată cu introducerea monedei euro digitale, care ar putea să devină în curând faptă concretă, dincolo de pertractările care durează de mai mult timp.

Plata cu bani cash la supermarket și benzinărie va fi istorie. Se introduce portofelul electronic

Este un proiect despre care nu se vorbește niciodată. Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), a oferit informații despre acest subiect.

Ea a explicat că aceasta a fost o inovație care ar putea revoluționa modul în care e gestionat numerarul, în Uniunea Europeană, conform vonews.fr.

În timp ce unii oameni aprobă acest proiect, nu toată lumea e de aceeaşi părere. Unii au încă rezerve, cu privire la această nouă dezvoltare grozavă.

Acesta este cazul, în special în ceea ce privește chestiunile de confidențialitate, dar și de control financiar. BCE, cu toate acestea, sprijină această versiune virtuală a numerarului.

Pe bună dreptate, este un proiect care ar putea facilita plățile. De asemenea, ar oferi consumatorilor o nouă metodă de a efectua tranzacții, rapid și fără intermediari.

De altfel, aceste tranzacții se vor face direct prin portofele digitale, disponibile direct de pe smartphone-uri sau chiar de pe carduri. Aceasta este o propunere care poate atrage.

Pe de altă parte, este o idee care continuă să fie dezbătută, din cauza caracterului ei obligatoriu sau voluntar.

În timp ce BCE insistă că acest sistem nu ar trebui să înlocuiască numerarul, ci pur și simplu să-l completeze, mulți experți și cetățeni sunt îngrijorați de o obligație viitoare.

În plus, există o limită pentru utilizarea monedei euro digitale. BCE vrea să impună un plafon de 3.000 de euro pe fiecare utilizator.

Aceasta este o sumă care, pare-se, ar împiedica clienții să fugă de băncile tradiționale. Pe de altă parte, unii consideră că această limită este primul pas către centralizarea finanțelor personale, sub controlul direct al BCE.

Mai mult, acest nou sistem ar putea amenința băncile, deoarece consumatorii vor trebui să-și gestioneze singuri finanțele, cu BCE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: