Plata pensiilor inaintea Paștelui, o mutare de forță a PSD

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul condus de Marcel Ciolacu vine în sprijinulpensionarilor. Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată joi, Executivul a decis ca pensiile aferente lunii mai 2024 se plătească înaintea Sărbătorilor Pascale. Este vorbadespre aproape cinci milioane de pensionari, iarjumătate dintre aceștia ar fi trebuit primească baniipe card, după Sărbători, abia pe 12 mai.

Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permiteplata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti. Este un gest firesc de respect faţă de seniorii României. Ştiu va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, Poştă, bănci, dar cred toţi cei implicaţi, care au un părinte, o bunică sau un unchi, îşi dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei maimari sărbători creştineşti, a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

Vestea este cu atât mai bună pentru seniorii Românieiținând cont de faptul exista riscul ca aceștia să-șiprimească veniturile chiar și după mijlocul lunii. Înmod normal, plata pensiilor prin Poşta Română se face de la data de 1 şi până pe 15 a fiecărei luni, însă în luna mai, date fiind zilele libere în sectorul public, acestinterval de timp putea fi depășit.

Hotărârea de Guvern de astăzi, luată la inițiativa PSD, reprezintă un efort financiar asumat de 9,33 miliarde de lei. Este o nouă măsură prin care social-democrații îșițin promisiunea de a sprijini în permanență românii, șimai ales pe cei cu venituri mici sau care fac parte din categoriile vulnerabile.

Când intră banii

Pentru ca bani ajungă în timp util la beneficiari, Hotarârea de Guvern de astăzi prevede astăzi se vordebloca fondurile de la bugetul de stat și sumele vor fi transferate către Poșta Română și către toate caselejudețene de pensii publice.

Directorul general al CN Poşta Română, Valentin Ştefan, a declarat dacă banii vor intra în conturivineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livratebeneficiarilor mai repede. Chiar dacă sumele intră luni, toate pensiile pot fi duse până de sărbători, a dat elasigurări. Potrivit directorului general al PoşteiRomâne, aproximativ 14.000 de angajaţi sunt implicaţiîn distribuirea de pensii, din care 10.000 sunt poştaşi. El a precizat pentru a distribui pensiile, dacă estenevoie, aceștia vor lucra și în zilele care sunt liberepentru angajații de la stat, urmând primească o zi liberă ulterior.

Articol susținut de PSD

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL