Skip to content
Politică

Plătesc Băsescu, Macovei şi Predoiu oalele sparte de noile Coduri penale?

Plătesc Traian Băsescu, Monica Macovei şi Cătălin Predoiu oalele sparte de noile Coduri penale, pe care cei trei le-au conceput?

Într-un articol publicat, miercuri, pe blog, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu aminteşte că, din nou, Curtea Constituţională a României (CCR) „dă de pământ cu Codul Penal”.

„De fapt, rand pe rand, se prabusesc toate cele patru coduri. Pentru care Guvernul de atunci si-a asumat raspunderea. Fortand Parlamentul sa le adopte fara dezbatere. Dar cine, de fapt, isi asuma raspunderea?

Nu cred ca exista vreun precedent in istorie. Nici macar in istoria noastra. Este, efectiv, pentru prima data cand se dovedeste ca legiuitorii au dat-o rau de tot in bara. Legi importante, cum sunt cele patru coduri, se dovedesc, pe masura ce trece timpul, din ce in ce mai neconstitutionale. Si mai nefunctionale.

Cel care s-a autoproclamat parinte al celor patru coduri este domnul Catalin Predoiu. Altfel, un bun jurist in materie de Drept Comercial. El a crezut atat de mult in acest proiect, pe care l-a construit cu sprijinul altor doi “corifei”, Traian Basescu si Monica Macovei, incat, de dragul codurilor, si-a asumat doua riscuri majore. Sub pretextul finalizarii acestui grandios proiect legislativ, Catalin Predoiu a sarit dintr-o barca politica in alta. A trecut cu arme si bagaje la partidul domnului Traian Basescu, condus, pentru pastrarea aparentelor constitutionale, de Emil Boc. Care era si premier. Si, in echipa lui Boc fiind, s-a facut responsabil, alaturi de ceilalti membrii ai cabinetului, de aplicarea unei retete anticriza, cu totul si cu totul nefericita. Al doilea risc pe care si l-a asumat, pe langa tradarea taberei politice din care facea parte, a fost optiunea pentru adoptarea codurilor pe calea asumarii raspunderii Guvernului”, mai arată SRS.

Citiţi AICI întregul material semnat de Sorin Roşca Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *