Skip to content
Coronavirus

Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a fost optimizată: De luni, persoanele cu dizabilități se pot programa

telegrafonline

Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a fost optimizată, iar de luni, 15 februarie permite întregistrarea persoanelor cu dizabilități, anunță CNCAV.

„Aplicația interoghează baza de date pusă la dispoziție de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și face posibilă validarea persoanelor eligibile acestei categorii”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Programarea se face prin platforma informatică, individual sau cu ajutorul aparținătorilor, prin direcțiile de asistență socială din primării, prin medicul de familie sau medicul curant sau prin call center, la numărul unic 021.414.44.25.

Vaccinarea împotriva SARS-COV-2 rămâne voluntară

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 nu va fi obligatorie în România.

„Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie” a declarat șeful DSU, la Antena 3.

„Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară.” a subliniat Raed Arafat.

„Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate. În ultima perioadă suntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere.

Numărul de cazuri a scăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări.„, a mai spus acesta.

1 comentariu la “Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a fost optimizată: De luni, persoanele cu dizabilități se pot programa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *