Platformele administrate de ADR nu au fost vizate în mod direct de atacul cibernetic asupra CertSIGN

Sursa foto: Unsplash

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunţă, miercuri, că platformele administrate de instituţie nu au fost vizate în mod direct de atacul cibernetic asupra CertSIGN, însă a suspendat temporar emiterea de documente certificate electronic prin soluţia oferită de CertSIGN.

 

”Platformele administrate de Autoritatea pentru Digitalizarea României nu au fost vizate în mod direct de atacul cibernetic. Prin urmare, datele cetăţenilor şi entităţilor stocate la nivelul acestor aplicaţii nu au fost afectate în niciun fel. Din raţiuni de securitate şi până la clarificarea situaţiei, ADR a suspendat temporar emiterea de documente certificate electronic prin soluţia oferită de CertSIGN”, anunţă, miercuri, ADR, într-un comunicat de presă.

 

Sursa citată a precizat că unele servicii oferite de platformele ADR utilizează servicii de certificare furnizate de compania CertSign, ca metodă de validare a documentelor ce fac obiectul corespondenţei între Autoritate şi persoane fizice, juridice sau alte instituţii publice.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL