Skip to content
Politică

Pleacă ai voştri, vin ai noştri! Au început ”execuțiile” la CNAIR: Oamenii PNL și PSD sunt înlocuiți cu apropiații ministrului userist Cătălin Drulă

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, execută la foc automat oamenii Partidului Național Liberal (PNL). Potrivit surselor PS News, ministrul a cerut membrilor CA ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să nu îi prelungească mandatul directorului adjunct al companiei de drumuri, Ovidiu Barbier, cunoscut ca fost colaborator al Ancăi Boagiu și Radu Berceanu. Amintim că Barbier a fost readus în CNAIR odată cu instalarea Guvernului Orban în funcție.

Totodată, interesant este și faptul că ministrul Drulă a impus preluarea poziției de secretar de stat pentru prietenul său Horațiu Cosma de la Asociația Pro Infrastructura, care se va ocupa tot de proiectele pentru autostrăzi. Actualul ministru al Transporturilor din partea USRPLUS, cofondator al Asociației Pro Infrastructura, spunea zilele trecute că are o încredere totală în Horațiu Cosma.

Drulă încă nu a cerut înlocuirea Marianei Ioniță, director general CNAIR, o apropiată pe vremuri a lui Liviu Dragnea, însă pregătește deja înlocuirea acesteia cu Costin Borc, omul de încredere al lui Dacian Cioloș și fost ministru al Economiei în guvernul tehnocrat.

Costin Grigore Borc (53 de ani), care în trecut a fost și secretar personal al lui Corneliu Coposu și consilier al premierului Radu Vasile (în perioada 1998-1999), este absolvent al Politehnicii din București, licențiat în Inginerie Energetică (1989), are un master și un doctorat la Universitatea din Wiscounsin Madison din SUA (2001) și a lucrat peste 18 ani în cadrul multinaționalei Lafarge (cel mai mare producător de ciment la nivel mondial).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *