Skip to content
Politică

Plecare cu scântei din ALDE a senatorului Pelican: Nu sunt dispus să-i car mapa lui Tăriceanu!

Plecare cu scântei din ALDE a senatorului Dumitru Pelican, care a declarat că nu este dispus să-i care mapa şi geanta co-preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu.

Senatorul Dumitru Pelican a afirmat, luni, că decizia de a demisiona din ALDE a fost determinată de cultul personalităţii impus în partid de către Călin Popescu-Tăriceanu, care crede că aceia care nu sunt de acord cu el îi sunt automat duşmani, informează News.ro.

Parlamentarul l-a acuzat pe Tăriceanu că este ”narcisist”.

”Acesta este domnul Tăriceanu: se iubeşte prea mult pe sine, este preţios. Narcisismul este, într-adevăr, o problemă. Îl are domnul Tăriceanu”, a mai spus Pelican.

Demisionarul a afirmat că nu poate rămâne într-un partid care este tras în jos de către declaraţiile şi acţiunile propriului preşedinte.

”Îi spun doar atât domnului Tăriceanu: Narcisismul este boală grea, e o problemă, iar eu nu sunt dispus să îi car geanta şi mapa, cum din păcate fac alţii. Au mai plecat opt filiale din Gorj şi vor mai pleca. ALDE nu există, din păcate, iar discursul domnului Tăriceanu trage partidul în jos”, a apreciat Pelican.

Dumitru Pelican a precizat că nu se mai regăsea în ALDE, acuzând ”greşeli impardonabile: şi negocierile cu PSD, şi acea demisie a secretarilor de stat”.

”Domnul Tăriceanu le-a transmis, în acea şedinţă, tuturor secretarilor de stat să îşi dea demisia, dar domnia sa nu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului”, a continuat Dumitru Pelican.

Senatorul a afirmat că i s-a amplificat dezacordul faţă de politica imprimată partidului de către Călin Popescu-Tăriceanu.

”Dacă domnul Tăriceanu crede că o să stau să îl ascult cu toate ideile pe care le are, îmi pare rău. Întotdeauna l-am contrat şi i-am spus ce părare am. Domnia sa, în momentul în care nu eşti de acord cu el, eşti duşmanul lui. Ca să nu mai aibă duşmani, mi-am dat demisia eu”, a declarat Pelican.

În ceea ce priveşte circumstanţele demisiei lui din partid, Dumitru Pelican a arătat că şi-a anunţat-o încă de joi, însă conducerea ALDE a ignorat-o, ca să anunţe luni excluderea sa.

Senatorul Dumitru Pelican a declarat că a fost chemat de conducerea partidului, sâmbătă, pentru a stabili candidaţii la sectoarele Bucureştilor.

”Nu m-am dus, că eu plecasem de la ALDE joi. Nu stăteam la mâna domnului Tăriceanu, pentru că în acest partid nu poţi să construieşti nimic decât cultul personalităţii persoanei sale”, a declarat senatorul.

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, după şedinţa conducerii ALDE, că Dumitru Pelican a fost exclus din partid, dar nu a precizat care a fost motivul pentru care a fost luată această decizie. Tăriceanu a anunţat că hotărârea a aparţinut organizaţiei Bucureşti.

Dumitru Pelican a fost ales în decembrie 2012 senator PC.

 

 

1 comentariu la “Plecare cu scântei din ALDE a senatorului Pelican: Nu sunt dispus să-i car mapa lui Tăriceanu!

  1. Pelican, un personaj a carui gura vorbeste fara el, vrute si nevrute. Inca se crede comentator al vreunui meci intre Viitorul Scornicesti si Dinamo Victoria. Ca de Steaua – Dinamo nu prea avea el parte. Astept aceeasi atitudine si fata de madam Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *