Skip to content
Politică

Plenul Camerei decide azi soarta lui Laszlo Borbely

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dezbata si sa voteze miercuri raportul Comisiei juridice pe cererea DNA cu privire la incuviintarea inceperii urmaririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor, scrie Agerpres. Votul in plen va fi secret cu bile.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis la inceputul saptamanii trecute ca raportul pe cazul Borbely sa fie dezbatut si votat in aceasta saptamana la propunerea liderilor grupurilor parlamentare.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Laszlo Borbely.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut la inceputul lunii februarie sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea urmaririi penale in cazul fostului ministru Laszlo Borbely intr-un dosar mai vechi.

Dosarul acestuia a fost redeschis dupa ce au aparut elemente noi. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunitatii. Conform DNA, deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor, este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *