Skip to content
Politică

UPDATE Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dezbătută în Camera Deputaților

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor - Guvern Dăncilă
" "

UPDATE

Deputatii dezbat, in sedinta de plen de luni, motiunea depusa de USR – cu sprijinul PNL si PMP – impotriva ministrului de Finante, Eugen Teodorovici.

" "
" "

Semnatarii motiunii ii reproseaza lui Teodorovici ca risca sa impinga Romania in pragul unei noi recesiuni.

Deputatii USR transmit ca au ajuns sa depuna motiunea discutata astazi si din cauza ca Ordonanta 114 – despre care Teodorovici a spus ca are rolul de a-i ajuta pe romani sa traiasca mai bine – ar fi fost adoptata, de fapt, doar in vederea asigurarii unor surse de finantare pentru PSD.

Aceiasi deputati sustin si ca – desi ministrul Finantelor a promis ca nu se vor impune noi taxe – ulterior s-au pus biruri mari, prin Ordonanta 114, atata in sistemul bancar, cat si in cel energetic.

Pe langa asta, leul s-a devalorizat, inflatia a crescut si, in consecinta, preturile continua sa creasca, in Romania, saracind populatia.

______________________________

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”, moţiunea a fost iniţiată de USR, PNL şi PMP.

„Nu am uitat de OUG 114, ordonanţă care a dat foc economiei României şi este nevoie ca miniştrii responsabili să răspundă în Parlamentul României. Vrem să dăm un semnal angajaţilor şi întreprinderilor româneşti că Parlamentul României va încerca, cel puţin, să repare, dacă nu să abroge, această ordonanţă toxică pentru economia României. Aceasta trebuie lăsată în pace să producă valoare în societate, trebuie lăsată în pace să aducă investiţii şi să aducă locuri de muncă, nu să fie sugrumată de revelaţiile unor oameni care visează noaptea şi a doua zi spun că economia este inamicul numărul unu al României”, a precizat, săptămâna trecută, în plenul Camerei, la depunerea moţiunii, liderul deputaţilor USR Cristina Prună, scrie antena3.

Votul final va fi dat miercuri, după cum a decis Biroul permanent al Camerei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *