Skip to content
Politică

Plenul PE a respins candidatura lui Viorel Ştefan pentru CEC. Siegfried Mureșan: Guvernul Dăncilă a pierdut de două ori

Glasul Hunedoarei

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a afirmat marţi că plenul Parlamentului European (PE) a respins candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de Conturi şi că după votul de blam din comisia de specialitate acesta trebuia să se retragă, nu să ducă ”ruşinea” în plenul PE.

”Plenul Parlamentului European tocmai a respins candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru Curtea Europeană de Conturi. După ce candidatul Guvernului Dăncilă pentru funcţia de membru al Curţii Europene de Conturi a primit vot de blam în comisia de specialitate a Parlamentului European trebuia să înţeleagă mesajul: este insuficient pregătit pentru această funcţie”, a scris pe Facebook Siegfried Mureşan.

El a mai afirmat că Viorel Ştefan nu a convins comisia de specialitate şi singurul lucru pe care putea să-l facă era să-şi retragă candidatura.

Nu a înţeles şi a preferat să ducă ruşinea în plenul Parlamentului European. În plen s-a întâmplat exact ce era firesc: colegii au urmat avizul negativ al specialiştilor din Comisia pentru control bugetar şi plenul a confirmat votul negativ cu in scor usturător: 222 voturi pentru, 372 voturi împotrivă. Guvernul Dăncilă a pierdut de două ori. În timp ce candidatul croat a primit avizul Parlamentului European, candidatul Guvernului Dăncilă a eşuat. Guvernul trebuia să retragă candidatul şi să nu se facă de ruşine în plenul PE”, a adăugat europarlamentarul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *