Skip to content
Politică

Pleșoianu amenință că o să-l reclame pe Timmermans la Bruxelles

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, îl atacă pe numărul doi al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre care afirmă că a încălcat Codul de conduită al Comisiei Europene în timpul vizitei în România, fapt pentru care este obligat să sesizeze oficial instituția europeană.

„Domnule Timmermans, aveți habar despre ce se mai întâmplă prin Europa sau doar aveți impresia că vă vom permite să tratați România ca pe o anexă unde se face ce doriți dumneavoastră și nu ce spun legile și Constituția!??

În 2015, Procurorul General al Germaniei l-a acuzat pe ministrul Justiției de „atac intolerabil la adresa independenței justiției”. Ce s-a întâmplat imediat după aceea? Ministrul Justiției l-a demis fără discuții și fără drept de apel pe Procurorul General!

Sunteți prim-vicepreședinte al Comisiei Europene din 2014. V-ați dus cumva în 2015 în Germania să-i certați pe nemți pentru că ministrul Justiției de acolo (om politic) a luat deciza de a-l #DEMITE pe Procurorul General!?

Dacă nu, atunci cum vă permiteți ca în țara mea să spuneți asta: „Eu nu cred că Ministerul Justiţiei ar trebui să facă acest lucru sau vreun alt politician, pentru că, până la urmă, puterile în stat trebuie separate aşa cum este peste tot. (…) Aşa cum am spus deja şi interlocutorilor mei din Parlament, premierului şi ministrului Justiţiei, eu cred cu fermitate că această poliţie a magistraturii ar trebui să fie făcută de magistraţi”?!?

Va trebui să răspundeți și la această întrebare săptămâna viitoare, când voi trimite o sesizare oficială cu privire la modul cum ați încălcat Codul de conduită al Comisiei Europene”, a scris Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.

1 comentariu la “Pleșoianu amenință că o să-l reclame pe Timmermans la Bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *