Skip to content
Politică

Pleșoianu, pe poziții. A doua zi de proteste sub nasul lui Kovesi

pressone.ro

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a bifat a doua zi de proteste în fața sediului DNA, alesul încecând să o conviongă pe șefa instituției să răspundă la o întrebare legată de ancheta parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009.

Ca și în prima zi de protest, parlamentarul PSD a venit înarmat cu o foaie de hârtie pe care se poate citi mesajul „Kovesi la poligraf: Ai fost acasă la Oprea?’”.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a refuzat în două rânduri să se prezinte la audieri în fața comisiei parlamentare care cercetează implicarea ei și a altor personaje din instituții cheie în susținerea lui Traian Băsescu, în turul II al alegerilor prezidențiale din 2009, anunță antena3.ro.

Kovesi nu este singura care a refuzat să răspundă întrebărilor parlamentarilor, fostul lider al UNPR, Gabriel Oprea, și alți câțiva colegi de partid ai acestuia, Anghel Iordănescu și Neculai Onțanu, au trimis scrisori către comisie în care au precizat că refuză să se prezinte la audieri în parlament câtă vreme sunt cercetați  pe aceeasi temă într-un dosar deschis in rem de procurorii PICCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *