Skip to content
Politică

Pleșu, concluzie tristă după protestele recente: Ieșirile în piață au efect într-o țară normală!

Express Press

Scriitorul Andrei Pleșu a participat luni la o dezbatere moderată de academicianul Mircea Dumitru, care a fost organizată la Facultatea de Litere, prilej cu care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la manifestațiile recente ale românilor nemulțumiți.

Tema dezbaterii a fost „Întrebările și neliniștile Europei”, iar Pleșu a oferit o imagine a modului de raportare a românilor la Uniunea Europeană, informează Adevărul.ro.

„Problema noastră, din punctul meu de vedere, e că n-am avut şi nu prea avem nelinişti legate de Uniunea Europeană. Avem certitudini, distanţe, orgolii şi, în general, un calm cam suspect”, a spus Andrei Pleșu.

În cadrul dezbaterii, scriitorul și-a manifestat și îngrijorarea cu privire la absența efectelor pe care ieșirile în stradă ale oamenilor nemulțumiți ar fi trebuit să le aibă.

„Ieşirile în piaţă au efect înr-o ţară normală, în care există o democraţie statică si reactivă, şi care când vede că sunt în stradă 10.000- 20.000- 100.000 de oameni, înţelege să reacţioneze. La noi, chestia asta nu s-a produs… Decomadată sunt foarte îngrijotrat”, a adăugat Andrei Pleșu.

Puteți citi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *