Skip to content
" "
Politică

Pleșu, radiografie a protestelor. Diferența dintre manifestațiile din Piața Victoriei și cele de la Cotroceni

Express Press

Scriitorul Andrei Pleșu,  într-un interviu pentru Digi 24, a făcut o serie de remarci referitoare la protestatarii din Piața Victoriei și cei de la Palatul Cotroceni.

Astfel, acesta consideră că principala diferență dintre protestatarii din Piața Victoriei și cei de la Palatul Cotroceni are legătură cu categoria de public din care fac parte aceștia.

" "

Oamenii care participă la manifestația împotriva șefului statului reproduc mesajele pe care le-au auzit la TV, a declarat scriitorul potrivit Republica.ro.

Întrebat dacă există vreo diferență între protestul văzut la televizor și ceea ce se întâmplă în stradă, Andrei Pleșu a răspuns: „Depinde la ce post mă uit. Ce mi se povestește e foarte credibil, pentru că membri ai familiei mele au fost acolo. Există și o demonstrație la Cotroceni, Diferența între cele două e că cei de la Cotroceni sunt telespectatori în sensul ca reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seară, saptămână înainte la TV. Ceilalti nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi și care înțeleg să protejeze statutul. Sunt și experți la Cotroceni, am văzut-o pe doamna Floricica…cum o cheamă… Dansatoarea, și doamna Violeta Barbu – e istoric foarte serios, soția domnului Daniel Barbu, prin urmare sunt acolo și specialiști”.

„Noua generație e extrem de promițătoare, simpatică, promptă în reacții și vigilentă civic. Explicația mea e că e prima generație care nu are experiențe inerțiale dinainte de 89 – a fricii, mersului pe burtă, nostalgii. Este prima generație nascută normală și mă bucur că se manifestă. Pe mine m-a impresionat enorm fenomenul, m-a emoționat pentru că, între altele a contrazis 2 idei pe carte le socotesc acum greșite. Aveam bombăneli legate de noua generație, am avut prilejul să constat că noua generație e extrem de promițătoare, simpatică, promptă în reacții și vigilentă civic. Și a doua idee – că mijloacele de socializare, dincolo de riscuri, sunt un instrument de luat în seamă și poate fi util”, a mai spus Andrei Pleșu.

„Le sunt recunoscător celor din Piață pentru că eu nu mai am puterea să fiu om de stradă, dar mă simt încântat de ei”, a adăugat scriitorul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *