Ploi în centrul, sudul şi estul ţării, începând de duminică

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: Pixabay

Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi nord-vest, se va semnala brumă. Totodată, 22 de judeţe din zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, dar şi din Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei şi sudul Transilvaniei se vor afla sub Cod galben de vânt puternic şi ninsori.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 20.00.

”În intervalul menţionat, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul şi estul teritoriului şi se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopţii de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei pe arii restrânse 25…30 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice”, au transmis meteorologii.

La munte vor fi precipitaţii mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Trecător, se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii restrânse şi în Transilvania şi nordul Dobrogei.

Vântul va avea, local şi temporar, intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h.

De asemenea, se va produce brumă, în noaptea de duminică spre luni, în vestul şi nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marţi în special în regiunile intracarpatice şi în zona deluroasă din sud.

Meteorologii au emis şi o atenţionare Cod galben valabilă luni, între orele 2.00 şi 20.00, în judeţele Alba, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

”În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii”, au arătat aceştia.

Pe parcursul zilei de luni, în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei şi în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona municipiului Bucureşti, de duminică de la ora 10.00, până luni, la ora 8.00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi se vor acumula cantităţi de apă în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar minima de 5…6 grade.

În cursul zilei de luni, şi în Capitală vremea se va răci accentuat faţă de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 11…13 grade. Cerul va avea înnorări, va ploua în prima parte a zilei şi se vor acumula cantităţi de apă de 5…10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări (rafale de 35…45 km/h).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: