Skip to content
Alegeri locale 2020 Prahova Știri locale

Ploieşti: Fostul primar al municipiului, Andrei Volosevici câştigă cu peste 57% un al doilea mandat, după opt ani de pauză

facebook.com

Fostul primar al municipiului Ploieşti din perioada 2008-2012, avocatul Andrei Volosevici (PNL, fost ALDE), a obţinut, cu peste 57% din voturi, un al doilea mandat la primărie, după opt ani de pauză. Volosevici a fost ales în 2008 din partea PD-L, iar în 2012, când a candidat pentru al doilea mandat, a pierdut la o diferenţă de aproximativ o mie de voturi în faţa unui candidat al PSD care nu şi-a încheiat mandatul. Prahova în Acţiune, un partid mic, cu activitate pe plan local, intră în Consiliul Local urmând a avea două mandate. Senatorul PNL Iulian Dumitrescu a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

Andrei Volosevici a fost reales primar al Ploieştiului sub sigla PNL, care a decis să nu îl mai susţină pe primarul în exerciţiu, Adrian Dobre, pentru candidatura la al doilea mandat.

Volosevici a obţinut 57,72% din voturi.

Pentru Primăria Ploieşti, PNL şi USR-PLUS au avut candidaţi proprii.

PNL este câştigătorul alegerilor şi pentru Consiliul Local Ploieşti, unde a obţinut 45,18% din voturi.

Astfel, în Consiliul Local Ploieşti PNL obţine 13 mandate, USR-PLUS şi PSD câte cinci mandate, ALDE va avea doi consilieri, iar un partid care activează de puţin timp pe plan local, Prahova în Acţiune şi care a fost fondat, alături de alţii, de fostul parlamentar Mihai Apostolache, profesor la Universitatea din Ploieşti, va avea două mandate.

Candidatul PNL senatorul Iulian Dumitrescu a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, deţinută timp de multe mandate de PSD, prin  Mircea Cosma, iar, în ultimii ani, prin Bogdan Toader. La CJ Prahova PNL, USR şi PLUS au făcut o alianţă pentru susţinerea lui Dumitrescu.

1 comentariu la “Ploieşti: Fostul primar al municipiului, Andrei Volosevici câştigă cu peste 57% un al doilea mandat, după opt ani de pauză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *