Skip to content
Justitie

Ploieşti: Instanţa de judecată suspendă aplicarea unei hotărâri a Consiliului Local Ploieşti prin care preţul gigacaloriei se majorează

antena3

Tribunalul Prahova a decis suspendarea aplicării unei Hotărâri a Consiliului Local Ploieşti care a fost adoptată în luna februarie şi care prevedea majorarea tarifului la gigacalorie pentru ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Procesul a fost intentat de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari, iar decizia poate fi contestată, potrivit news.ro.

Dispune suspendarea executării HCL Ploieşti nr. 60/10.02.2022 până la pronunţarea instanţei de fond asupra cererii în anulare. Executorie. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs se va depune la Tribunalul Prahova”, este soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a atacat în instanţă Hotărârea Consiliului Local Ploieşti nr. 60/ 10 februarie 2022, privind aprobarea ajustării preţului pentru energia termică destinată SACET al Municipiului Ploieşti şi a diferenţelor unitare de recuperat înregistrate în urma modificării, în perioada 01 august 2021 – 31 octombrie 2021, a preţului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrată de către Veolia Energie Prahova S.R.L.

Conform hotărârii Consiliului Local, majorarea de tarif se face de la valoarea de 448 lei pentru gigacalorie, la 605/Gigacalorie, fără TVA.

Hotărârea nu afectează preţul local al energiei termice facturate populaţiei care este de 186,97 lei exclusiv TVA, restul fiind suportat de la bugetul local prin acordarea subvenţiei, conform Hotărârii Consiliului Local al Ploieştiului.

Anterior, UAP ceruse autorităţilor locale revocarea actului care are putere de reglementare locală.

Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu declara, pentru News.ro că prin adoptarea acestei hotărâri că s-a încălcat legea transparenţei decizionale, dar şi că documentul a fost adoptat pe data de 10 februarie, având  efect retroactiv, de la 1 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *