Skip to content
Societate

Ploile abundente au făcut prăpăd în mai multe județe. Inundații în Prahova, Brașov și Argeș

News.ro

Inundațiile au afectat zeci de gospodării din județele Prahova, Brașov și Argeș. Au fost distruse chiar și drumuri, iar pompierii au intervenit pentru a evacua apa din gospodării, transmite b1tv.ro.

Din cauza vijeliilor și ploilor abundente care au cuprins județul Brașov, pompierii ISU au intervenit la peste 30 de solicitări pentru a scoate apa din subsolurile sau gospodăriile unor oameni.

În unele zone, cauza inundațiilor a fost și revărsarea unor pârâuri care în mod normal nu ridică mari probleme, așa cum sunt Ghimbășel sau Bârsa.

Furtuna a făgut ravagii și în Argeș, unde zeci de gospodării au fost inundate, mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt, iar unele mașini au fost avariate.

Nici județul Prahova nu a fost ocolit de furia naturii. Pompierii s-au chinuit ore în șir să scoată apa din gospodării.

Întrebat de Luiza Cergan la Știrile B1 TV, luni dimineață, dacă în Bușteni s-a reluat alimentarea cu apă potabilă, primarul Mircea Corbu a precizat: „Totul este la normal la ora actuală, s-a dat drumul la rețeaua de apă. Totul este sub control, la ora actuală tot orașul este alimentat cu apă.

„Primăria Bușteni a asigurat și apă potabilă cu ajutorul companiei Borsec, noi am dus pe toate cartierele în jurul a patru tone de apă, iar la momentul actual nu este nevoie de containere. Totul a revenit la normal”, a adăugat el.

Întrebat dacă au fost prelevate probe pentru a fi verificată calitatea apei, primarul orașului Bușteni a precizat: „Normal, la fiecare stație și uzină de apă sunt laboratoare și apa este tratată și se iau din ore în ore probe de laborator. Menționez, apa este potabilă”.

Întrebat dacă vremea rea a provocat și alte probleme în Bușteni, Mircea Corbu a spus: „Da, am avut. Au căzut doi copaci pe o pensiune, dar s-a rezolvat. Am chemat echipe de la ISU și s-a rezolvat, ieri s-a rezolvat toată problema”.

 

 

2 comentarii la “Ploile abundente au făcut prăpăd în mai multe județe. Inundații în Prahova, Brașov și Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *