Skip to content
Societate

Ploile au făcut prăpăd în Bucureşti şi mai multe judeţe. Apa a intrat în gospodării, case şi subsoluri

Facebook/DSU

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că în cursul zilei de sâmbătă s-au înregistrat inundații în 17 localități din 7 județe și municipiul București.

Echipele au intervenit pentru evacuarea apei din 15 case, 38 curți, 17 subsoluri/beciuri ( 3 operatori economici și 1 școală), precum și de pe 3 străzi.

De asemenea, în județul Constanța, circulația rutieră a fost temporar afectată de apă și aluviuni pe DN 38, iar 1 persoană, rămasă blocată cu autoturismul pe carosabil, a fost extrasă din zonă în siguranță.

Ca urmarea a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în data de 11.06.2021, în 2 localități din județul Vâlcea, rămân izolate din punct de vedere al traficului auto 59 de gospodării (în loc. Popești- 9 gospodării și în loc. Gibești – 50 de gospodării).

În ambele localități, au fost luate măsuri pentru asigurarea intervenției în cazul situațiilor de urgență și se acționează pentru remedierea situațiilor create, cu echipe de la SGA și autoritățile locale.

 

Încă de vineri mai multe străzi din Sibiu au fost inundate în urma unei ploi torențiale, în timp ce la Horezu grindina a făcut prăpăd. Stratul de gheață a ajuns chiar și la jumătate de metru și a fost adunat de localnici cu lopata.

Municipiul Sibiu s-a transformat într-un adevărat patinoar pentru mașini, dupa ploaia torențială. Timp de zeci de minute a turnat cu găleata în oraș, cu grindină și descărcări electrice. În urma ruperii de nori, canalele de scurgere nu au mai făcut față, așa că mai multe străzi au fost inundate.

De asemenea, Arena Națională a fost serios afectată de ploaia de sâmbătă din București. Cu doar o zi înaintea primului meci găzduit de România în cadrul Campionatului European de fotbal, naționala Austriei a fost nevoită să-și oprească antrenamentul după ce gazonul s-a umplut de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *