Skip to content
Politică

Plouă cu acuzaţii grave în scandalul legii defăimării. Dragnea îşi pune în cap opoziţia din Teleorman

Plouă cu acuzaţii grave în scandalul legii împotriva defăimării sociale. Preşedintele PSD Liviu Dragnea îşi pune în cap opoziţia din Teleorman.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, preşedintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu susţine că propunerea de act normativ este una „redundantă, în prezent existând suficiente prevederi legale, mai ales în Codul civil, care permit celor care consideră că le-a fost lezată demnitatea să se adreseze unei instanțe. Însă pentru Liviu Dragnea nu este suficient așa că ieri le-a dat ordin subalternilor săi din Comisiile Juridică și pentru Drepturile Omului să dea aviz favorabil în ceea ce privește legea propusă de domnia sa”.

„Lui Liviu Dragnea îi este frică de adevăr și de aceea își dorește cu orice preț să limiteze libertatea de exprimare a cetățenilor.

Prin legea «defăimării sociale», Liviu Dragnea vrea să pună căluș la gură tuturor românilor care nu trec nepăsători peste mascarada politică pe care o practică liderul PSD-ist.

Legea «defăimării sociale» nu protejează demnitatea umană, din contră chiar, ea este un abuz clar la adresa oricui dorește să își exprime părerile. Se pare că Liviu Dragnea a fost marcat de experiența alegerilor prezidențiale din 2014, când românii s-au mobilizat pe Facebook să îi oprească pe social democrați să pună stăpânire pe țară.

Președintele PSD a văzut atunci forța cu care românii își pot apăra voința electorală, iar acum îi este frică că această forță se va răsfrânge și asupra sa și vrea ca prin adoptarea legii «defăimării sociale» să se pună la adăpost.

Mediul on-line a rămas singurul loc în care se poate comunica liber, în care oamenii pot să spună cu adevărat ce gândesc, iar prin legea «defăimării sociale» Liviu Dragnea vrea să reinstaleze cenzura, să instituie o «poliție» care să vegheze să nu existe niciun comentariu negativ la adresa sa.

PNL nu acceptă așa ceva. Am votat împotriva legii «defăimării sociale» în Comisia Juridică. Ne vom opune și în plen, iar dacă acest lucru nu va fi suficient, vom ataca legea la Curtea Constituțională. România nu este moșia lui Liviu Dragnea și nu îl vom lăsa să își mai bată joc de cetățenii acestei țări”, mai afirmă Eugen Pîrvulescu.

 

2 comentarii la “Plouă cu acuzaţii grave în scandalul legii defăimării. Dragnea îşi pune în cap opoziţia din Teleorman

  1. De ce oamenii cu scaun la cap trebuie să respingă aberanta propunere de lege cu privire la „defăimare” produsă de Kim Jong Liv
    la art. 1 lid d se defineşte, extrem de vag şi interpretabil „defăimarea socială” „fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un anumit grup social” Aşa o aberaţie mai mare nici că putea exista. Postulat: 1. orice persoană aflată în viaţă aparţine unuia sau mai multor grupuri sociale. Pentru cine nu înţelege pot detalia. 2. Orice comparaţie cu excepţia situaţiei (1) de egalitate conduce la o inegalitate (2) de parametri aflaţi în relaţia „superioritate-inferioritate”. Potrivit acestei definiţii absurde orice comparaţie cu excepţia cazului 1, referitoare la persoane, intră sub incidenţa acestei legi şi constituie defăimare. Care, potrivit art. 19 va fi sancţionată! De la Legea, dată într-un stat american, potrivit căreia valoarea numărului pi este 4, altă aberaţie mai mare nu am întâlnit. Dragnea ăsta chiar crede că toţi suntem fraieri în ţara asta?

    http://www.senat.ro/legis/PDF/2015/15L534FS.pdf

    Rog prietenii mei să distribuie acest mesaj. Poate ajunge la parlamentari care, oricât ar fi de angajaţi politic, nu vor accepta să treacă un astfel de abuz care va conduce la arbitrariu şi, astfel, să se facă de râs!

  2. Daca sunteti atat de destept dle Dragnea, si, eu nu contest desteptaciunea Domniei Voastre si a celorlalti capi ai partidului rosu…nu este asa ca este rosu ca si stadionul unde „v -ati lansat canidaturilii” in toamna lui 2014?????, dar va intreb asa, ca intre „pretini”, cum explicati ca in perioada deselor „mandate” ce le -ati avut in conducerea Judetului Teleorman, acest judet odinioara infloritor a devenit unul din cele mai napastuite, din cele mai paupere, din cele mai ramase in urma? Ca fiu de taran, dintr -o comuna teleormaneana, cum explicati ca cea mai saraca comuna din tara, Necsesti, se afla tocmai in judetul pastorit de Domnia Voastra atata amar de ani??? Cum explicati ca unul din cele mai vechi focare de istorie si cultura din Romania, in trecut recunoscut pentru viata burgheza tihnita si boema a locuitorilor sai, municipiul Rosiorii de Vede, a ajuns astazi unul din cele mai paupere si anonime orase din Romania, cu mai putin de 1.800 salariati in industrie, fata de 27.000 de muncitori, cu putin inainte ca Domnia Voastra sa preia fraiele Teleormanului? Sute de hectare de ziduri prabusite, moloz si fiare contorsionate, industria de astazi a stravechiului Russenart!…Ah…inteleg…in vremea mandatelor dvoastra nu prea le -ati avut cu industria dar probabil ca ati fost un promotor al culturii….si, drept dovada, cam asa arata in zilele noastre, dupa 26 de ani de libertate spirituala, teatrul din stravechea cetate de la marginea Padurii Nebune!….pentru care imi permit sa va felicit. Va felicit si pentru starea la zi a salii de spectacole a fostei case de cultura a tineretului, candva a patra ca sonorizare din tara, astazi o ruina, vecina cu primaria municipiului mai sus amintit, si ea, pana nu demult, una din cele mai frumoase cladiri administrative din Romania construita in 1924. Am inteles, ca si ex carmaciului comunist Ceausescu, nu v -a stat deloc la inima acest stravechi municipiu, in fond, resedinta de drept a judetului asa acum a fost sute de ani!..e drept, in acelasi timp, un avanpost al reminiscentelor si culturii burgheze interbelice, si, in ultimii ani, ultimul bastion al liberalismului teleormanean autentic si printre foarte putinele din Muntenia!… Doriti cumva sa faceti cam acelasi lucru cu Romania si cu celelalte orase ale Romaniei????Eu doar va intreb si intrebarea nu inseamna deloc defaimare!…Este o intrebare nevinovata a unui cetatean simplu, un amarat de inginer, care nu a ravnit niciodata la salariu sau pensie speciala, un simplu cetatean al Romaniei post -comuniste!….Dar care, spre deosebire de Domnia Voastra a fost tot timpul in strada la evenimentele din decembrie 1989 si nu este deloc strain de adevarul celor petrecute atunci….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *