Skip to content
Politică

Plouă cu ani de închisoare pentru Mircea și Vlad Cosma

rasunetul.ro

Plouă cu ani de închisoare pentru fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, și pentru fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Este vorba despre dosarul în care DNA i-a trimis în judecată pe cei doi PSD-iști pentru luare de mită și abuz în serviciu, respectiv pentru trafic de influență.

Judecătorii l-au condamnat pe Mircea Cosma la 8 ani de închisoare, iar pe Vlad Cosma – la 5 ani de închisoare. Ambele pedepse nu sunt, însă, definitive, informează Agerpres.

În același dosar, au fost condamnați și omul de afaceri Răzvan Alexe și fostul director al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu, la 2 ani și 6 luni, respectiv, 6 ani de închisoare.

Potrivit minutei deciziei, instanța a dispus confiscarea de la Răzvan Alexe a sumei de 1.260.042,85 lei, de la Vlad Cosma — a sumei de 1.260.042,85 lei, de la Mircea Cosma — 1.890.064,27 lei, de la Daniel Adrian Alixandrescu — 130.000 lei și de la fiecare dintre inculpații Mircea Cosma și Daniel Adrian Alixandrescu — câte 1.816.821,49 lei.

De asemenea, judecătorii au decis să mențină sechestrul asigurător instituit de Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești asupra bunurilor imobile aparținând inculpaților Răzvan Alexe, Vlad Alexandru Cosma, Mircea Cosma și Daniel Adrian Alixandrescu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Vlad Cosma, acuzat de trafic de influență, și pe președintele CJ Prahova, la data faptelor, Mircea Cosma, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Împreună cu cei doi, au mai fost deferiți justiției omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influență și dare de mită, și directorul Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, la data faptelor, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 2010 — 2013, președintele CJ Prahova Mircea Cosma a derulat o activitate infracțională de natură a prejudicia bugetul public al județului, în favoarea unor interese private, antrenând într-un circuit ilicit, susținut și de reprezentanții societăților comerciale favorizate — denunțători în cauză, mai multe persoane printre care și pe fiul său, deputatul Vlad Cosma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *