Skip to content
Politică

Plouă cu ani de pușcărie pentru „Sultanul Veiozelor”, care a omorât un polițist. Daune consistente

libertatea.ro

Plouă cu ani de pușcărie pentru afaceristul supranumit „Sultanul Veiozelor”, după ce acesta a omorât un polițist. Vedeți mai jos la ce daune consistente a fost el obligat de către instanță.

Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) a dat joi prima sentinţă în cazul omului de afaceri turc Abdullah Ataș, acuzat de uciderea poliţistului Gheorghe Ionescu, zis „Dulăul”, de la Brigada Rutieră a Capitalei. Pedeapsa se ridică la 23 de ani şi 6 luni de închisoare, informează Adevărul.ro.

Ataș a fost găsit vinovat de trei infracţiuni și trebuie să plăteacă daune de 400.000 de euro către rudele poliţistului. În plus, Abdullah Ataș trebuie să plătească daune materiale de 88.314 lei către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). Instanţa a menţinut sechestrul pus de procurori pe bunurile turcului: conturile bancare și părţile sociale din firma Maac Elite SRL (care comercializează corpuri de iluminat). Decizia nu este definitivă.

Cele trei capete de acuzare confirmate de către TMB sunt: conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului (pentru care a fost condamnat la 1 an de închisoare), părăsire a locului accidentului (2 ani de detenție) şi omor calificat (22 de ani şi 6 luni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *