Skip to content
Politică

PLUS începe atacul la Nicușor Dan pe tema spitalelor bucureștene: cere rapoarte de la primar, deși responsabil este vicele de la PLUS

Inquam Photos / Octav Ganea

Oamenii lui Cioloș de la PLUS au început atacurile la adresa lui Nicușor Dan pe tema spitalelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Senatoarea Simona Spătaru, aleasă în 2020 din partea PLUS, îi cere primarului general un raport de evaluare a celor 19 spitale aflate în subordinea ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București). Spitalele Foișor și Victor Babeș, scene ale ultimelor gafe, heirupisme și tragedii ale sistemului de sănătate românesc, aparțin de ASSMB, Simona Spătaru încercând astfel să sugereze că nu Vlad Voiculescu ar fi vinovat pentru evenimentele de-acolo, ci primarul Capitalei.

”Totul bine la ASSMB? Întreb și ca cetățean care locuiește în București și ca partener de campanie electorală. Nu credeți că e cazul să participați și dvs la reformarea instituțiilor statului român dacă tot ați fost ales ca primar al Capitalei?”, scrie Simona Spătaru pe pagina sa de Facebook.

Simona Spătaru de la PLUS se face că uită, însă, că spitalele din București au fost cerute și primite chiar de PLUS, în cadrul negocierilor dintre PNL și USRPLUS, în vremea când Vlad Voiculescu devenea consilier general și se pregătea să preia funcția de viceprimar.

Vlad Voiculescu a plecat atunci la Ministerul Sănătății (iar acum a plecat și de la Ministerul Sănătății), dar spitalele bucureștene au rămas tot la PLUS, mai exact în atribuțiile viceprimarului Horia Tomescu.

 

De altfel, Simonei Spătaru chiar i s-a atras atenția de către mai mulți comentatori de pe pagina sa de Facebook că omul lor de la PLUS are în grijă spitalele.

La aceste comentarii, Simona Spătaru a ripostat cu un răspuns foarte scurt, în care a reușit să strecoare și un mare dezacord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *