Skip to content
Societate

PMB anunţă că în perioada următoare sunt gata să intervină 310 utilaje şi 358 de operatori

floresti-gilau.ro

Primăria Capitalei anunţă că, în perioada următoare, când în Bucureşti sunt anunţate ninsori, sunt pregătiţi să intervină 310 utilaje şi 358 de operatori. Totodată, sunt disponibile peste 21.000 de tone de material antiderapant, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă după-amiază, de Primăria Municipiului Bucureşti, ca urmare a prognozei meteorologice care anunţă ninsori în Bucureşti, Primăria, în calitate de coordonator al operaţiunilor de deszăpezire, verifică stadiul pregătirilor de intervenţie.

„Astfel, în momentul de faţă, sunt pregătite pentru a interveni, dacă va fi necesar, 310 utilaje destinate să împrăştie material antiderapant şi pentru pluguit zăpada şi 358 de operatori. Totodată, sunt disponibile, în total, la nivelul celor 6 sectoare, 21.667 de tone de material antiderapant. Subliniem faptul că, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, parcul de utilaje va fi suplimentat cu utilajele necesare pentru încărcat şi evacuat zăpada”, scrie în comunicat.

Dacă va ninge, se va interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri.

„Totodată, pentru protecţia persoanelor fără adăpost, echipele DGASMB realizează acţiuni de depistarea persoanelor fără adăpost, pe care le direcţionează către centrele sociale din Pallady şi Odessa din Calea Şerban Vodă. Echipele de intervenţie DGASMB distribuie pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centrele municipalităţii, precum şi băuturi calde (ceai şi supă)”, mai arată sursa citată.

În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost din Capitală.

De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/precipitaţiilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *