Skip to content
Politică

PMP a depus sute de amendamente la Legea bugetului

cronicadefalticeni.com

Parlamentarii Partidului Mișcarea Populară (PMP) au depus joi sute de amendamente la Legea bugetului pentru anul 2017, potrivit unui comunicat trimis PSnews.ro.

Este vorba, mai exact, despre 324 de amendamente, cele mai multe privind programele naţionale finanţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

De asemenea, grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitări care se referă la diaspora: alocarea de bani pentru detaşarea de profesori de limba română, geografie şi istorie în şcolile în care învaţă copii români, editarea şi distribuţia de manuale în limba română către şcolile româneşti din Europa, înfiinţarea de centre comunitare în marile comunităţi româneşti, înfiinţarea în cadrul misiunilor diplomatice a serviciului de call-center cu program non-stop, precum şi alocarea de bani pentru repatrierea cetăţenilor români fără venituri, decedaţi în afara graniţelor ţării.

În ceea ce priveşte învăţământul, deputaţii şi senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru construcţia/modernizarea de şcoli şi grădiniţe, achiziţionarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea şcolilor cu mobilier şi logistică modernă, se mai arată în comunicat.

Parlamentarii PMP au cerut şi alocarea de sume pentru construcţia/modernizarea unor spitale şi dispensare, dotarea unităţilor medicale cu aparatură modernă, dar şi construcţia de locuinţe pentru medici.

Nu au fost uitate nici modernizarea instituţiilor de cultură, suplimentarea bugetului Institutului Cultural Român, precum şi susţinerea marilor proiecte de infrastructură rutieră (varianta ocolire municipiul Timişoara, autostrada Iaşi-Târgu Mureş, pasajul suprateran de la Domneşti, magistrala 5 de metrou).

Deputaţii şi senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetăţenilor, conchide comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *