Skip to content
Puterea Știrilor Video

„PMP a rămas singurul partid de dreapta!” Ioana Constantin acuză compromisurile politice ale PNL și USR din Parlament

psnews.ro

Invitată în studioul Puterea Știrilor, Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară și candidatul PMP la Primăria Sectorului 1 a vorbit despre despre relația pe care o mai are PMP cu USR-PLUS și PNL în urma excluderii Partidului Mișcarea Liberă din alianța pentru alegerile din 27 septembrie.

”Noi dacă vorbim acum strict de alegerile locale nu mai avem despre ce alianță să mai discutăm. Noi candidăm pe cont propriu la nivelul întregii țări, avem candidați în toate județele și ei candidează sub sigla PMP peste tot în țară.

Nu am ajuns la o înțelegere și nu este nicio problemă, avem candidați foarte buni, la fel cum și în teritoriu existau candidați foarte buni de ai PMP-ului, care puteau fi susținuți și care au prima șansă așa cum au arătat sondajele independente de PMP. 

Mă refer aici la colegul meu Ionuț Simionca de la Bistrița care putea câștiga Primăria Bistrița, de asemenea la Mureș, colegul meu Marius Pașcan, Cătălin Cristache la Galați. Nu am reușit să ne înțelegem, sunt convinsă că de toate părțile existau candidați care puteau să câștige primăriile în fața PSD” a afirmat pentru Ioana Constantin.

De asemenea, acesta precizează că membrii PMP nu sunt ”supărați” și că ” nu există niciun fel de nemulțumire sau de frustrare”. ”Noi suntem obișnuiți să ne luptăm și să candidăm pe cont propriu”, spune aceasta.

”Ne uităm acum că am rămas singurul partid de dreapta, pentru că eu nu știu ce e aia dreapta modernă, sunt un om creștin democrat, fundamental de dreapta economic, nu știu ce e dreapta modernă, pentru mine e dreapta sau nu e dreapta.” a punctat candidatul la Primăria Sectorului 1.

Nu în ultimul rând, Ioana Constantin a amintit și de „ajutorul” dat în Parlament de cei de la PNL și USR pentru numirea lui Bădălău, baronul PSD de Giurgiu și socrul lui Ponta, șef la Curtea de Conturi, acuzând cele două formațiuni politice de înțelegeri cu social-democrații.

”Nu poate nimeni să ne acuze pe noi că am făcut vreun joc al PSD-ului în Parlamentul României, ba din contra.

Pot înțelege multe compromisuri politice, pot înțelege multe voturi, dar să-l votezi pe Bădălău la Curtea de Conturi e o chestiune pe care nu pot să o înțeleg nici ca om politic nici ca cetățean pentru că dincolo de ce a făcut în Giurgiu, dincolo de nenorocirea care este astăzi în Giurgiu, domnul Bădălău a avut niște derapaje de nepermis, nu pentru un politician, ci în general la adresa diasporei.

Aici nu ne-am întâlnit, nu am votat niciodată împreună, nici cu USR nici cu PNL” a subliniat secretar general adjunct al PMP.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *