Skip to content
Politică

PMP, avertisment dur către actuala coaliţie de guvernare: “Dacă mai există oameni conştienţi…”

" "

PMP lansează un avertisment dur către actuala coaliţie de guvernare: “Dacă mai există oameni conştienţi…”

Într-un comunicat trimis miercuri PSnews.ro, reprezentanţii partidului fondat de Elena Udrea susţin că, fără fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Emil Boc, România ar fi avut soarta Greciei, care a intrat în incapacitate de plată.

" "
" "

“Vedem acum cu ochii noştri, uitându-ne la greci,  ce-ar fi păţit România fără Băsescu şi Boc. Şi încă mai rău, pentru că, nefiind în zona euro, nimeni n-ar fi ţinut România pe «perfuzii» de euro, pentru a nu periclita întrega zonă. Politicienii noştri, într-o stare de inconştienţă vecină cu nebunia, i-au demonizat pe cei doi, Băsescu şi Boc, pentru a câştiga puncte electorale, ceea ce le-a şi reuşit în decembrie 2012 (la scrutinul legislativ – n.r). Probabil nu realizează nici acum că, fără acţiunea curajoasă din mai 2010, nu mai apucau alegerile din 2012”, comentează cei din Partidul Mişcarea Populară.

Ei sunt de părere că Băsescu şi Boc “şi-au sacrificat destinul politic, s-au «sinucis» aproape, pentru a salva ţara de la soarta Greciei”.

Popularii amintesc că, în declaraţia citită în plenul reunit al Parlamentului la suspendarea lui Traian Băsescu din 2012, parlamentarii USL spuneau: “Cea mai gravă însă a fost situaţia generată de anunţul preşedintelui din mai 2010 referitor la reducerea salariilor şi a pensiilor. În acel caz, nu numai că preşedintele s-a substituit Executivului, dar măsurile anunţate de acesta s-au dovedit a fi neconstituţionale, cel puţin în ceea ce priveşte reducerea pensiilor. Atât faptul că a anunţat măsurile de austeritate în 2010, cât şi faptul că acestea se vor perpetua şi pe parcursul anului 2012 reprezintă un gest imens de iresponsabilitate şi o depăşire făţişă a rolului şi atribuţiilor sale prevăzute de Constituţie”.

În replică, PMP atrage atenţia că nu preşedintele decide singur aceste măsuri (deoarece nu are prerogativele necesare), iar, fără acordul guvernului şi al coaliţiei parlamentare care susţinea guvernul, nu ar fi realizat nimic.

“A fost în egală măsură meritul lui Emil Boc care a convins partenerii din coaliţia de atunci că altă şansă nu există. Acum, văzând soarta Greciei, este limpede ca lumina zile că măsurile luate în mai 2010 au salvat România de la o soartă mai rea, comparativ cu a Greciei. Cât despre iresponsabilitate, să nu vorbească cei care, din lipsa de viziune economica si politică, ar fi aruncat România într-o criză profundă. Niciun politician, nici Victor Ponta nici alţii, n-au spus ce soluţii alternative existau la măsurile luate de Băsescu şi Boc. Pentru că, pur şi simplu, nu existau alte măsuri”, continuă reprezentanţii partidului.

Potrivit PMP, populaţia a înţeles în bună măsură acest lucru, amintind că nu au existat demonstraţii împotriva guvernului în mai 2010 şi că preşedintele Băsescu nu a fost demis prin referendum.

“Grav este că prin actualele măsuri fiscale şi de creştere a veniturilor, despre care oficiali internaţionali spun că nu sunt sustenabile economic, puterea actuală aruncă din nou ţara pe traiectoria pe care a mers Grecia. Considerând că sunt mai deştepţi decât toată lumea, binomul Ponta-Teodorovici, într-o stare de inconştienţă crasă, distrug echilibrele macroeconomice la care ajunsese România în perioada 2010-2012, deşi în 2012-2014 guvernul Ponta a fost mai prudent. Ponta imită strategia lui Tăriceanu. Aruncă cu pomeni electorale în populaţie, pentru  a câştiga alegerile din 2016, iar dacă nu le câştigă, lasă „mortul” în casa viitorului guvern. La suferinţele populaţiei nu se gândeşte, deşi ar putea însemna dispariţia sa şi a PSD de pe scena politică. Cine sunt iresponsabilii, actualii guvernanţi sau coaliția din 2010? Dacă mai există oameni conştienţi în coaliţia de guvernare actuală, trebuie să intervină să pună capăt acestei aventuri, cât nu este prea târziu”, conchide comunicatul citat.

" "

4 comentarii la “PMP, avertisment dur către actuala coaliţie de guvernare: “Dacă mai există oameni conştienţi…”

  1. Si uite asa prind iar basistii glas. Despre modul in care au cheltuit banii imprumutati de la FMI sau cei furati din buzunarele romanilor nu vor sa spuna nimic. Nici despre terenurile de sport in panta sau parcurile in paduri, nici despre Microsoft, EADS sau ANRP, nici despre gala Bute, nici macar despre Udrea, Cocos, Ritzi, Pinalti si toti ceilalti. Nici macar despre Bercea Mondialul nu vor sa spuna nimic. Ei vad doar Grecia. Macar daca s-ar fi trait, pe vremea lor, pe sfert ca nivel de trai cum se traia in Grecia. Acolo, unul ca Boc nu ar fi fost bun nici de liftier, ca era prea mic si nu ajungea la butoane. Dar aici era bun de Prim-ministru, ca latra bine.

  2. Mai dany, tu ai habar de ce vorbesti sau te-ai trezit din somn. Vad ca citesti din punctajele Antenei 3. Incnstienti ca tine il sustin in Grecia pe Tsipras. Foloseste-ti creierul, daca-l ai, in mod rational nu cu ura implantata de cliseele USL.

    1. Si uite asa ai dovedit ca primele cuvinte cel putin scrise de mine mai sus sunt adevarate. S-au trezit basistii si latra lar !

  3. Daca ati fi furat mai putin, nu erau necesare masurile dure pe care le-ati luat. Voi nu ati vrut sa salvati Romania, voi ati vrut ca sacul cu bani sa fie mai mare. Pacat ca, dupa cum arata Romania lucrului bine furat, nu veti plati nicodata pentru raul facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *