Skip to content
Politică

PMP cere ca toate instituțiile și companiile de stat să facă publice contractele și facturile achitate. Tomac: Totul la vedere!

Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Tomac a cerut, într-o postare pe pagina sa de Facebook, partidelor parlamentare să nu respingă legea PMP privind transparența totală în administrație.

În legislatura trecută, am propus amendarea legii 544/2000 privind accesul la informațiile de interes public, astfel încât toate instituțiile și companiile de stat să facă publice de îndată contractele semnate și facturile achitate din bani de la bugetul de stat.

Astfel, fiecare primărie, consiliu județean, agenție guvernamentală, spital, școală sau, spre exemplu, companii de drumuri, să prezinte pe pagina instituției orice contract încheiat, precum și factura plătită. Totul la vedere!”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

El susține că România are nevoie de o astfel de lege, care se află în stadiul de propunerea pe ordinea de zi și urmează să fie votată.

Este esențial să facem acest pas pentru a responsabiliza decidenții care gestionează banii publici și, totodată, pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea de a ști cu exactitate ce se întâmplă cu banii încasați din taxe și impozite!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *