Skip to content
Politică

PMP cere demisia ministrului Adrian Câciu după episodul ”antreprenori-babuini”: PSD îi urăște pe toţi cei care au curajul de a investi şi de a dezvolta o afacere

Inquam Photos/Alexandru Busca

Secretarul general adjunct al PMP, Cătălina Bozianu, solicită demisia ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, pentru declaraţiile sale scandaloase făcute la adresa mediului de afaceri. „Consider că este maniera prin care PSD ne spune că urăşte toţi antreprenorii din România, pe toţi cei care au curajul de a investi şi de a dezvolta o afacere şi care nu stau astfel cu mâna întinsă la stat”, a declarat ea.

„Adrian Câciu a afirmat, anul trecut, că 90% din antreprenorii din România sunt antreprenori-babuini. Modificările făcute, peste noapte, la Codul Fiscal, arată că acesta nu şi-a schimbat punctul de vedere. Consider că este maniera prin care PSD ne spune că urăşte toţi antreprenorii din România, pe toţi cei care au curajul de a investi şi de a dezvolta o afacere şi care nu stau astfel cu mâna întinsă la stat. PSD îşi doreşte un sistem bine ierarhizat din perspectiva claselor sociale, iar cei care exercită profesii liberale sau încearcă orice tentativă de dezvoltare a unei afaceri trebuie distruşi.

PMP îi solicită Premierului Ciucă să realizeze o remaniere guvernamentală extinsă şi să-i curme suferinţa lui Câciu! PMP a tras nenumărate semnale de alarmă asupra modificărilor Codului fiscal, care reprezintă garanţia unei crize economice. Creşterea taxelor şi impozitelor în perioadă de criză economică va avea efecte contrare celor scontate, fapt care se pare că nu prea îi interesează pe actualii guvernanţi”, a afirmat Cătălina Bozianu, conform unei postări de joi pe pagina de Facebook a PMP.

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu afirma, în februarie 2021, înainte de a deveni membru al Guvernului, că România are 10% antreprenori şi 90% ”babuini antreprenori”, referindu-se la modul în care sunt plătiţi angajaţii în mediul privat. Comentariul său a fost făcut public miercuri pe Facebook. În replică, ministrul a admis că în trecut, în calitate de analist economic, a folosit deseori termeni de care, astăzi, îi pare sincer rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *