Skip to content
Politică

PMP cere demisia ministrului de Externe

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele PMP, Eugen Tomac, a solicitat duminică prelungirea programului de vot în secțiile din străinătate, acolo unde este cazul, și a cerut demisia ministrului de Externe, Titus Corlățean, pentru proasta organizare a procesului electoral pentru românii din afară.

„Reprezentanții noștri în Biroul Electoral pentru Străinătate au făcut un demers împreună cu alți membri către Biroul Electoral Central prin care cerem ca peste tot acolo unde există posibilitatea ca românii să-și exprime dreptul la vot programul să fie prelungit astfel încât toți cei care sunt prezenți și doresc să-și exprime acest drept să o poată face. Ministrul Titus Corlățean are o singură cale prin care poate să-și justifice incompetența și să-și asume acest dezastru pe care l-a produs dându-și demisia. PMP îi cere demisia ministrului de Externe pentru proasta organizare a procesului electoral în străinătate”,  transmite Eugen Tomac.

„În UE astăzi sunt peste 3 milioane de cetățeni români, de cetățeni europeni, care au reprezentanți în Parlamentul European, au aceleași drepturi și libertăți ca toți cetățenii români și am văzut la ce umilință au fost supuși de Guvern. Prin lege Ministerul Afacerilor Externe are obligația de a organiza alegerile prezidențiale în străinătate. Deși am cerut ministrului Corlățean, în repetate rânduri, să înființeze cât mai multe secții de vot, putem să constatăm astăzi că ministrul de Externe și-a atins limita incompetenței și prin modul cum a organizat scrutinul în străinătate demonstrează cât de mult Guvernul actual îi disprețuiește pe românii care trăiesc peste hotare. Sunt cetățeni europeni, contribuie la bunăstarea României, iar obligația statului român este să le asigure în mod egal tuturor celor care doresc să-și exprime dreptul la vot condiții cât mai bune”, a mai declarat Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *