Skip to content
Politică

PMP cere eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Ion Cupă: Este inacceptabil și profund imoral!

Facebook/ion cupa

PMP a fost primul partid care a anunțat că nu va accepta pensiile speciale prevazute de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, susține Ion Cupă, candidatul PMP Mehedinți pentru Camera Deputaților.

”În condițiile în care 4,5 milioane de români au o pensie de sub 1000 de lei este inacceptabil și profund imoral ca deputații și senatorii să primească îndemnizații pentru limită de vârstă – pensii speciale care se finanțează integral din bugetul de stat, fără ca aceștia să plătească o contribuție individuală la bugetul de stat”, spune Ion Cupă.

" "
" "

PMP cere eliminarea de urgență a acestor pensii speciale care sunt în afara principiului contributivității.

”În acest sens, noi, parlamentarii PMP, am cerut astăzi din nou convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor și Senatului, în regim de urgență, în vederea eliminării din Legea nr. 96/2006 a art. 49 și 50, care reglementează îndemnizațiile pentru limită de vârstă (pensiile speciale ale parlamentarilor).

Demisia anunțată de USR și PSD din Parlament pentru a”rezolva” această problemă este un joc ieftin de imagine. El nu va produce efecte in privința eliminării efective a pensiilor speciale. Legea spune clar că pentru mandate incomplete indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată.

Așadar, PSD și USR arată încă o dată că nu au voință politică pentru a elimina pensiile parlamentarilor lor.

Singura soluție este propunerea PMP de eliminare din lege a art. 49 si 50 prin care se acordă parlamentarilor aceste pensii nemeritate”, se arată într-un comunicat de presă al PMP Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *